Voorleeshalfuurtje

Elke zaterdag van september tot eind juni wordt er voorgelezen in Palethe. Voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Uiteraard zijn alle broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, ... welkom)

Wanneer
Van 7 september 2020 tot 26 juni 2021

KJV (Kinder- en jeugdjury Vlaanderen) - Groep 3

Boekenwurmen van het 3de en 4de leerjaar zijn welkom op deze leukste en tofste leesclub! Doorheen het jaar lezen we 8 boeken, op het einde stemmen we ons favoriete boek tot het beste jeugdboek van Vlaanderen.

Wanneer
Van 18 september 2020 tot 26 februari 2021

KJV (Kinder- en jeugdjury Vlaanderen) - Groep 4

Boekenwurmen van het 5de en 6de leerjaar zijn welkom op deze leukste en tofste leesclub! Doorheen het jaar lezen we 8 boeken, op het einde stemmen we ons favoriete boek tot het beste jeugdboek van Vlaanderen.

Wanneer
Van 22 september 2020 tot 2 maart 2021

Voorleesweek-webinar: interactief voorlezen aan kinderen van 3 tot 6 jaar

Hoe gaat dat in zijn werk, dat interactief voorlezen? Welke boeken kies je voor jonge kinderen en welke thema's breng je aan bod? Leesbevorderaar Gil Géron (Narrata) zet je op weg. Doelgroep: ouders en professionelen zoals kinderbegeleiders, ...

Wanneer
woensdag 25 november 2020

Mijn ogen zijn jouw ogen. Lees je mee in het dagboek van een geleidehond?

Ruth Wielockx is naast kinderboekenauteur ook (puppy) pleegmama voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Samen met geleidehondgebruiker Julius Schellens schreef ze hierover een boek: ‘Mijn ogen zijn jouw ogen.’ Op donderdag 26 november komt Ruth samen met haar (geleidehond)pup-in-opleiding naar bibliotheek Neerpelt. Ruth vertelt, leest voor en beantwoordt vragen. De pup laat zien wat ...

Wanneer
donderdag 26 november 2020

Manu Keirse GEANNULEERD

Je kunt op heel veel momenten in het leven met ernstig verlies worden geconfronteerd, zowel in je eigen leven als in je onmiddellijke omgeving. Tijdens deze lezing probeert rouwspecialist Manu Keirse inzicht te geven in het rouwproces en hoe je hierin een steunende factor kan zijn voor anderen. Deze avond kadert in het Pelts programma rond rouw en verlies.

Wanneer
donderdag 3 december 2020

‘Reservoir 13’ van Jon McGregor

‘Reservoir 13’ van Jon McGregor

Wanneer
dinsdag 15 december 2020

Literatuurkring

We bespreken het boek Reservoir 13 van Jon Mc Gregor. Ter voorbereiding leest iedereen het boek. Op vraag zorgen wij voor een bibliotheekexemplaar van het boek, dat je ons na de leeskring terugbezorgt. Piet Cosemans begeleidt de leeskring en zorgt voor inhoudelijke omkadering. Door corona verloopt de literatuurkring online.

Wanneer
dinsdag 15 december 2020

Charlotte Van den Broeck: ‘Waagstuk’

Charlotte Van den Broeck is met twee dichtbundels reeds een gevestigde dichteres in ons taalgebied. In het najaar van 2019 verscheen haar prozadebuut Waagstukken’, met 13 essays over tragische architecten en hun bouwwerken. De auteur reisde hiervoor de architecten en hun noodlot na en onderzoekt daarbij het verband tussen persoonlijk en publiek falen. Het boek kreeg vele lovende recensies en ...

Wanneer
donderdag 14 januari 2021

In de boekenkast van Lieve Swinnen

Wanneer
zondag 17 januari 2021