Onderwijs

Ben jij leerkracht (in Pelt)? Bekijk op deze pagina wat de bib allemaal te bieden heeft!

Jeugdboekenmaand

Kunst, het thema van de jeugdboekenmaand 2020. 

Voorlezen

Voorlezen Uil

Voorlezen, ook in de klas!

Vertelplaten Kamishibai

Kamishibai

Stap in de eeuwenoude Japanse traditie van het verteltheater of de kamishibai.

Fundels

fundels

Fundels zijn geanimeerde prentenboeken voor kinderen tussen drie en zeven jaar.

Ik beslis!

Ik beslis

Zitten je leerlingen met vragen rond privacy, of wil je hen waarschuwen voor de gevaren van social media? Op de website ikbeslis.be vind je antwoorden op vragen rond privacy in de klas, sharenting en sexting.  

Coderdojo

Coderdojo

Elke maand, op een zaterdagvoormiddag van 09:00-12:00.

Verteltassen

Verteltassen

In de bibliotheek zijn twintig verteltassen te leen. In de tassen zitten boekjes en spelletjes waarmee kinderen al spelend aan de slag kunnen met taal.

Kinder- en jeugdjury

Kinder- en jeugdjury

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar.

Anders lezen

Anders Lezen

Als lezen moeilijk gaat

Green screen in de klas

Green Screen

Een boekbespreking, maar dan anders.

 

Klasbezoek

Geef je les in een Peltse school? Dan kom je naar de bib en leen je uit met de klaskaart.

Lerarenkaart

Leerkrachten die in Pelt wonen ontvangen een uitnodiging om de lerarenkaart in de bib op te halen. Denk eraan om je identiteitskaart mee te brengen.

Intussen maken we je wegwijs in ons aanbod: activiteiten, verteltassen, onze materialen i.v.m. opvoeding en onderwijs, Daisyboeken, luisterpuntbibliotheek.

Je kan de lerarenkaart ophalen tijdens de openingsuren van de bib. De lerarenkaarten blijven in de bib tot eind juni en worden daarna terugbezorgd aan Klasse. Vanaf januari kan je je nieuwe kaart komen ophalen.

Gebruik de bibliotheek

Je kan tijdens de lesuren gebruik maken van onze bibliotheek. Denk eraan om vooraf een afspraak te maken, mail hiervoor naar bibliotheek@gemeentepelt.be.

Gopress -  Online kranten & tijdschriften

Hoe werkt Gopress?

Gopress kiosk

In de kiosk lezen bibbezoekers de dag- en weekbladen van de laatste 7 publicatiedagen in een visueel aantrekkelijke online krantenkiosk. De digitale kiosk is beschikbaar op alle toestellen van de bib of via wifi op de eigen toestellen van gebruikers. Leden kunnen de kiosk raadplegen binnen de muren van de bib, school of één van de educatieve partners van de bib, zoals een school.

 

Gopress archief

Het Gopress archief met artikels uit diverse kranten- en tijdschriften is digitaal doorzoekbaar in de bib en beschikbaar op alle toestellen (van de bib of van gebruikers) zonder aanmelden. Het bevat alle kranten- en tijdschriftenartikels met twee dagen vertraging.
            
Buiten de muren van de bib kunnen leden het archief raadplegen door aan te melden met hun Mijn Bibliotheek-account. Er is een integratie mogelijk met de lokale bibliotheekcatalogus voor bibliotheken die deel uitmaken van het netwerk van onze bibliotheekwebsites.

 

Heeft je school hier nog geen toegang toe, dan vul je volgend formulier in en bezorg het ons. We zorgen voor de rest.

Waar is mijn lerarenkaart?

Waar is mijn lerarenkaart?

Waar is mijn lerarenkaart?