Kinder- en jeugdjury

Lees jij ook mee met de Peltse kinder- en jeugdjury?

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. Soms komen ze samen in leesgroepen om te praten over de boeken.

Als je als jurylid alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, dan mag je stemmen. Alle stemmen van heel Vlaanderen worden verzameld en geteld.

Hoe kan je deelnemen?

 

Als lid van de leesgroep in de bib

Lees je graag en wil je graag nòg meer leesplezier? Dan ben je van harte welkom in onze leesgroepen van de kinder- en jeugdjury! Van oktober tot april komen we 4 keer samen. Per keer bespreken we 2 boeken aan de hand van leuke activiteiten of spelletjes. Tijdens de laatste bijeenkomst frissen we alles nog eens op en stemmen we voor ons beste boek. Plezier gegarandeerd! 

Groep 3 – 8 tot 10 jaar – 3de en 4de leerjaar 

Startmoment op vrijdag 18 september van 17.00 tot 18.30 uur in bib Palethe

Kom tijdens dit startmoment vrijblijvend langs voor meer info over de boeken en de werking van de kinder- en jeugdjury. De deelnemers krijgen alvast hun eerste boeken mee!

De bijeenkomsten gaan door op de volgende vrijdagen: 23/10, 4/12, 15/1 en 26/2, telkens van 17.00 tot 18.30 uur in bib Palethe.

Groep 4 – 10 tot 12 jaar – 5de en 6de leerjaar 

Startmoment op dinsdag 22 september van 18.30 tot 20.00 uur in bib Neerpelt

Kom tijdens dit startmoment vrijblijvend langs voor meer info over de boeken en de werking van de kinder-en jeudjury. De deelnemers krijgen alvast hun eerste boeken mee!

De bijeenkomsten gaan door op de volgende dinsdagen: 27/10, 8/12, 19/1, 2/3, telkens van 18.30 uur tot 20.00 uur in bib Neerpelt.

Voor meer info: contacteer gerust je bibliotheekmedewerker. Inschrijven is verplicht via i-school.

 

 

 

Via school

Groep 1 –tot 6 jaar – kleuterklas  

Door deel te nemen aan de kinder- en jeugdjury willen we het leesplezier bij kinderen stimuleren.  

Voor de kleuterklassen maken we een pakketje van de 8 boeken, een lesmap per boek en een stemformulier. De lesmap bevat voorleestips en mogelijke activiteiten op maat van het boek. Je kan deze gebruiken tijdens het voorlezen en voor de verwerking van het boek, of je kan je laten inspireren om er je eigen activiteit van te maken.  

Als je met je klas alle boeken gelezen en besproken hebt, kan je klassikaal stemmen voor het beste boek. De methodiek hiervoor en het stemformulier vind je tevens in je pakketje.  

Doe je mee met kjv? Vul onderstaand formulier in, en we contacteren je zo snel mogelijk!  

Bij deelname krijg je in mei 1 boek voor de klas. 

 

Groep 2 – 6 tot 8 jaar – 1ste en 2de leerjaar 

Door deel te nemen aan de kinder- en jeugdjury willen we het leesplezier bij kinderen stimuleren.  

Voor het eerste en tweede leerjaar maken we een pakketje van de 8 boeken, een lesmap per boek en een stemformulier. De lesmap bevat voorleestips en mogelijke activiteiten op maat van het boek. Je kan deze gebruiken tijdens het voorlezen en voor de verwerking van het boek, of je kan je laten inspireren om er je eigen activiteit van te maken.  

Als je met je klas alle boeken gelezen en besproken hebt, kan je klassikaal stemmen voor het beste boek. De methodiek hiervoor en het stemformulier vind je tevens in je pakketje.  

Doe je mee met kjv? Vul onderstaand formulier in, en we contacteren je zo snel mogelijk!  

Bij deelname krijg je in mei 1 boek voor de klas. 

Je kan het materiaal in beide bibs (Neerpelt en Palethe) afhalen. 

 

 

Als internetjurylid

Lees je graag, maar lukt het niet om deel te nemen aan een leesgroep? Goed nieuws, je kan ook deelnemen als internetjurylid!  

Meld je aan via het inschrijfformulier

Wij zorgen dan kostenloos dat de boeken voor je leesgroep voor jou klaarliggen, bezorgen je een kjv-leesdagboek, een kjv-lidkaart en helpen je met je registratie op www.kjv.be. Op deze website kan je terecht voor meer info en je mening geven over een boek. Nadat je alle boeken van je groep gelezen hebt, stem je daar ook je favoriete boek tot beste boek van Vlaanderen!