Jeugdboekenmaand

De feestmaand van het jeugdboek!

Het thema dit jaar is 'Kunst'.

In 2020 is het thema voor de Jeugdboekenmaand Kunst.

We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Over kunst als middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken.

Activiteiten

We hebben een aanbod van 3 tot 15 jaar.

Pyrografie

woensdag 4 maart voor 12-15 jaar

Pryrografie is een brandtechniek. Je gaat in deze workshop aan de slag met een pyrograaf: een pen die heel erg heet wordt waardoor je mooie afbeeldingen of teksten kan branden in kurk of hout.

Meer info 

 

Picasso maskers

Donderdag 5 maart voor 6-8 jaar


Pablo Picasso was een van de beroemdste kunstenaars aller tijden. Hij was een kunstschilder, beeldhouwer en keramist. Hij heeft in veel verschillende stijlen geschilderd maar hij is het meest bekent om zijn kubistisch werk. Tijdens deze workshop leren de kinderen over Picasso en het kubisme. We gaan experimenteren met zijn Kubistische techniek en knutselen samen knots gekke Picasso masker met karton, verf en krijt!
Wil jij deze creatieve uitdaging zeker niet missen? Schrijf je dan snel in!

Meer info

Gekke Vissen

Donderdag 19 maart voor 9-11 jaar


Surrealisme is een bekende kunststroming uit het begin van de 20ste eeuw. Als je naar de kunstwerken kijkt, lijkt het alsof je naar een fantasie- of droomwereld kijkt. De kunstenaar probeert je op het verkeerde been te zetten, door dingen te laten zien die eigenlijk helemaal niet kunnen. In deze workshop gaan we samen vreemde kleurrijke vissen knutselen met verf, krijt en inkt. Kriebelt het ook in je vingers? Schrijf je dan snel in!

Meer info


Pop Art Prints

Donderdag 12 maart voor 3-5 jaar


Pop Art is een moderne kunststroming die in de jaren 50 en 60 erg populair was. De kunstenaars gebruikten alledaagse thema's. Denk bijvoorbeeld maar aan tijdschriften, reclame, televisie, kranten, stripverhalen en bekende pop sterren.
In deze workshop gaan we gelli prints maken. Dit is een leuke eenvoudige print techniek. Waarbij we experimenteren met verschillende soorten verf en stempel materialen. Om zo mooie structuren en composities te maken met vorm en kleur.
Ben jij er klaar voor om je handen vuil te maken met verf? Schrijf je dan snel is!

Meer info

Jeugdboeken in de klas?

Werken met boeken tijdens Jeugdboekenmaand én het hele jaar door!

Via onderstaande link kan je enkele handleidingen vinden over 'werken met boeken in de klas' en 'werken met non-fictie'.

Vergeet ook niet de kinderen met een leesbeperking. Luisterpunt zorgt ervoor dat alle titels vanaf het 2de-3de leerjaar ( en enkele titels van het 1ste leerjaar) voor kinderen met een leesbeperking ook als Daisy-boek verkrijgbaar zijn. Vraag ernaar in de bibliotheek.

Lees meer