Op ontdekking in de bib - schoolaanbod - 3e kleuterklas

Onder begeleiding van de leerkracht maken de kleuters kennis met verschillende materialen uit de bibliotheek. Ze gaan op ontdekking in alle hoekjes van de jeugdbibliotheek. We bouwden de rondleiding op rond het thema ‘herfst en heksen’.

Quand
Van 1 november 2019 tot 30 november 2019

Op ontdekking in de bib - schoolaanbod - 5e leerjaar

Wij komen uit verschillende landen en spreken verschillende talen maar in dit werelddeel zijn we thuis. Kom met ons mee en ontdek Europa. Gebruik deze introductie of verwerkingsfase bij het thema Europa.

Quand
Van 1 november 2019 tot 30 november 2019

Voorleesweek 2019

Voorleesweek is een initiatief van Iedereen Leest. Iedereen Leest wordt gesubsidieerd door het Vlaams Fonds voor de Letteren en staat onder de Hoge Bescherming van Hare Majesteit de Koningin.

Quand
Van 16 november 2019 tot 24 november 2019

Coderdojo Pelt

CoderDojo is een beweging die kinderen en jongeren tussen 8 en 17 jaar wil leren programmeren. Hou jij van computers, games en zelf (leren) programmeren? Dan is de CoderDojo in onze bibliotheek helemaal iets voor jou! In maandelijkse workshops gaan kinderen zelf aan de slag. De coaches sturen bij en helpen bij vragen. We programmeren aan de hand van Scratch. En dat volledig gratis. Breng bij ...

Quand
zaterdag 23 november 2019

Word mediawijs in de bib

Spreekuren digi-assistent in bib Palethe Heb je concrete vragen over je pc, tablet of smartphone? Gaat er iets niet zoals jij het wil? Of ben je de concrete werkwijze vergeten? Wil je een app toevoegen? Vind je je foto's niet meer terug? Krijg je die bepaalde mail niet verstuurd? Heb je vragen over de beveiliging van je toestel? Kom dan naar het spreekuur van de digi-assistent in de bib.

Quand
zaterdag 23 november 2019

EEF ROMBAUT (schoolaanbod)

Eef Rombaut vertelt uit haar laatste nieuwe boek ‘Schaap zoekt poen’. Schaap gaat op zoek naar geld. Véél geld om precies te zijn. Daarvoor vraagt hij raad aan de rode hond, de prijsduif, de geldwolf, het spaarvarken en het luipaard… Maar heeft Schaap wel geld nodig om gelukkig te zijn?

Quand
Van 4 november 2019 tot 29 november 2019

Literatuurkring "Kudos" van Rachel Cusk

Over de gesprekken die een schrijfster onderweg naar en in Europa voert met de mensen die ze ontmoet - gesprekken over zaken die er toe doen in het leven: familie, liefde, politiek, verdriet, kunst, onrecht, … Een literatuurkring, dat is een goed boek lezen, misschien een boek dat je niet zelf zou kiezen, en hierover met anderen van gedachten wisselen. Hoe kun je beter achter hun geheim, hun ...

Quand
dinsdag 26 november 2019

Leeskring Pelle Melle ‘"De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween" van Jonas Jonasson

Een leeskring, dat is een goed boek lezen, misschien een boek dat je niet zelf zou kiezen, en hierover met anderen van gedachten wisselen. Hoe kun je beter achter hun geheim, hun betekenis en hun schoonheid komen? Door hier samen over te praten wordt lezen anders.

Quand
woensdag 27 november 2019

Leeskring Pelle Melle

Een leeskring, dat is een goed boek lezen, misschien een boek dat je niet zelf zou kiezen, en hierover met anderen van gedachten wisselen. Hoe kun je beter achter hun geheim, hun betekenis en hun schoonheid komen? Door hier samen over te praten wordt lezen anders. Weet je niet of een leeskring wel iets voor jou is, kom dan naar de gratis startbijeenkomst op woensdag 18 september om 10 uur. We ...

Quand
Van 18 september 2019 tot 22 april 2020

Alicja Gescinska – ‘Vrijheid, liefde en wanderlust’

Het boek ‘De verovering van de vrijheid’ (2011) van Alicja werd bekroond als het beste non-fictieboek van 2011-2012. Met haar debuutroman ‘Een soort van liefde’ won ze de Debuutprijs 2017. In het Canvas-programma ‘Wanderlust’ voerde ze gesprekken met internationaal gerenommeerde filosofen, schrijvers, wetenschappers en kunstenaars. In deze lezing vertelt ze over haar werk en enkele grote ...

Quand
zondag 1 december 2019