Livre
Néerlandais

Kapitaal in de 21ste eeuw

Thomas Piketty (auteur)

Kapitaal in de 21ste eeuw

Monografie van de Franse econoom over kapitaal en ongelijkheid, waarbij als oplossing voor de groeiende ongelijkheid de invoering van een wereldwijde belasting op vermogen wordt aangedragen.
Titre
Kapitaal in de 21ste eeuw
Auteur
Thomas Piketty
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le capital au XXIe siècle
Édition
5
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2014
812 p. : ill.
ISBN
9789023490821 (paperback)

Commentaires

De Franse econoom Thomas Piketty is de auteur van dit wellicht het meest spraakmakende boek over vermogen- en inkomensverdeling. Het lijvige boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel is een beschrijving van inkomen en kapitaal vanuit een historisch perspectief, waarbij onder andere klassieke economen en theorieën de revue passeren. In het tweede deel wordt dieper ingegaan op de verhouding van toen, nu en in de toekomst tussen kapitaal, arbeid en inkomen. In deel drie tenslotte wordt uitgebreid ingegaan op de verdeling van ongelijkheid. De diverse analyses worden ondersteund door het toepassen van economische theorieën en vergelijkingen gevoed door een grote hoeveelheid macro-cijfers met bijbehorende grafieken. Op welke wijze is de ongelijkheid geëvolueerd in de afgelopen eeuwen? Wat staat onze samenleving te wachten in de komende decennia? En zal de ongelijkheid alleen toenemen of kunnen we nu alsnog ingrijpen door fiscale en/of monetaire maatregelen te nemen? Deze en vele andere g…Lire la suite

À propos de Thomas Piketty

CC BY 2.0 - Image by Gobierno de Chile

Thomas Piketty, né le 7 mai 1971 à Clichy, est un économiste français.

Directeur d'études à l’École des hautes études en sciences sociales (EHESS), ancien élève de l’École normale supérieure (promotion 1989 Sciences) et docteur en économie de l'EHESS, il fut chercheur à la London School of Economics et est un spécialiste de l’étude des inégalités économiques, en particulier dans une perspective historique et comparative, et auteur du livre Le capital au XXIe siècle (2013).

En 2002, il reçoit le prix du meilleur jeune économiste de France et, en 2013, le prix Yrjö Jahnsson. Après avoir joué un rôle majeur dans la fondation de l’École d'économie de Paris, il y est professeur depuis 2014.

Biographie

En lire plus sur Wikipedia