Het no-nonsense meditatie boek : over hoe bewust zijn je mentale en fysieke gezondheid kan versterken

Steven Laureys (auteur), Matthieu Ricard (collaborateur)

Het no-nonsense meditatie boek : over hoe bewust zijn je mentale en fysieke gezondheid kan versterken

Wetenschappelijk onderzoek naar het effect van meditatie en mindfulness op de hersenen.
Titre
Het no-nonsense meditatie boek : over hoe bewust zijn je mentale en fysieke gezondheid kan versterken
Auteur
Steven Laureys
Collaborateur
Matthieu Ricard
Langue
Néerlandais
Éditeur
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2019
205 p. : ill.
ISBN
9789089316394 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De auteur (BE) is een vooraanstaand arts, coma-specialist en hoogleraar neurowetenschappen aan de universiteit van Luik. Eerdere titel: ‘Ons briljante brein’*, ( 2013). De auteur is ervan overtuigd dat meditatie de mentale gezondheid kan verbeteren. Hij laat a.d.h.v. zijn wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van meditatie en mindfulness op de hersenen, zien, waarom dat zo is. Matthieu Ricard (boeddhistisch monnik met duizenden uren meditatie ervaring en vertaler van de Dalai Lama ) was bereid om aan dit onderzoek mee te werken. Door het boek heen beschrijft de auteur wat hij onderzocht en krijgt de lezer een idee van hoe dat ging d.m.v. enkele zw/w-foto's. Hij richt zich hier vooral op mindfulness, ademhalings-, en de liefdevolle aandachts-meditatie. Beslist geen droge wetenschappelijke verhandeling maar een vlot en prettig leesbaar geheel. O.a. door de persoonlijke belevenissen en de nieuwsgierigheid van de auteur. Interessant en informatief. Met oefeningen en tips. Nodigt uit…Lire la suite

À propos de Steven Laureys

Steven Laureys, né en 1968 à Louvain, est un neurologue belge. Il a acquis une renommée mondiale pour ses travaux sur la neurologie de la conscience et le coma.

Biographie

Steven Laureys dirige le Coma Science Group au Centre de Recherche du cyclotron à l'Université de Liège. Il est professeur de clinique au service de neurologie du Centre hospitalier universitaire de Liège. Diplômé docteur en médecine (Vrije Universiteit Brussel, 1993), il est également docteur en sciences biomédicales (Université de Liège, 2000) et actuellement directeur de recherche auprès du Fonds national de la recherche scientifique.

Il est connu pour ses travaux sur la neurologie de la conscience et le coma,.

Travaux

L'objectif de la recherche de son équipe est d’accroître notre co…En lire plus sur Wikipedia