DVD
Anglais

Chicago

Rob Marshall (directeur), Bill Condon (scénariste), Maurine Dallas Watkins (antécédent bibliographique)

Chicago

Rob Marshall (directeur), Bill Condon (scénariste), Maurine Dallas Watkins (antécédent bibliographique)
Musical waarin het ambitieuze zangeresje Roxy Hart in de gevangenis belandt voor de moord op haar minnaar en daar haar idool de zangeres Velma Kelly ontmoet
Titre
Chicago / dir. by Rob Marshall ; screenplay by Bill Condon ; based on the play by Maurine Dallas Watkins
Directeur
Rob Marshall
Scénariste
Bill Condon
Antécédent bibliographique
Maurine Dallas Watkins
Compositeur
Danny Elfman 1953-
Acteur
Richard Gere Renée Zellweger Catherine Zeta-Jones
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, 2003
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2002
Durée
ca. 110 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045203795

Commentaires

Amerikaanse musical uit 2002 van regisseur Bob Marshall, met Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger en Richard Gere. Roxy Hart wil graag beroemd worden als zangeres. Ze begint een hartstochtelijke relatie met een louche man die zegt haar te kunnen helpen met haar carrière. Als blijkt dat hij niets met de showbizz te maken heeft, wordt Roxy woedend en vermoordt hem. In de gevangenis ontmoet ze haar idool: de zangeres Velma Kelly die vastzit voor de moord op haar man en zus. Roxy's advocaat zorgt dat haar verhaal in de bladen komt waardoor ze beroemd wordt. Belinda van de Graaf (Trouw 13-2-'03) vindt het 'glad en strak vakwerk. (...) Hetzelfde geldt voor de manier waarop het Chicago van de jaren twintig tot leven is gewekt, en de zang- en dansnummers worden opgevoerd: als een goed geoliede machine.' Hans Beerekamp (NRC 12-2-'03) vindt het 'een triomf van de ambachtelijkheid'. Winnaar van zes Oscars waaronder Best picture.

À propos de Rob Marshall

CC BY-SA 3.0 - Image by Angela George

Rob Marshall de son vrai nom Robert Doyle Marshall Jr. est un réalisateur-producteur et chorégraphe américain né le 17 octobre 1960 à Madison aux États-Unis. Considéré comme l'un des meneurs du nouvel âge d'or du film musical hollywoodien, révélé par les Studios Disney, il est surtout connu pour avoir réalisé : Le Retour de Mary Poppins (2018), et Chicago (2002). Il est le frère de l'actrice et chorégraphe Kathleen Marshall (en).

Carrière

1979-1999: Début comme acteur et chorégraphe à Broadway de Chorus…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions