Livre audio Néerlandais

Sjakie en de chocoladefabriek

Roald Dahl (auteur)

Sjakie en de chocoladefabriek

Roald Dahl (auteur)
  • 9-11 ans et plus
Het jongetje Sjakie beleeft in mijnheer Willie Wonka's wonderlijke chocoladefabriek de vreemdste avonturen
Sujet supplémentaire
avontuur humor luisterboeken
Titre
Sjakie en de chocoladefabriek
Auteur
Roald Dahl
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Charlie and the chocolate factory
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2005
3 cd's
Durée
3 uur
ISBN
90-5444-636-6 9789054448181

Aussi en format :

Livre audio: Néerlandais
Livre: Néerlandais

Commentaires

Het moet niet meer gezegd worden dat luisterboeken een ware rage aan het worden zijn, bij zowel jongeren als volwassenen. In Nederland wordt een heuse Week van het Luisterboek georganiseerd, in november 2006 voor de tweede maal. Luisterboeken worden tegenwoordig op een nieuwe wijze gepresenteerd, in mooie jasjes en met groto promo-acties. Sociologisch liggen ze nu ook beter, met die lange files op onze wegen, met comfortabele luisterapparatuur, met de ipod (binnenkort kunnen ook Nederlandstalige titels gedownload worden), met kinderen die fundamenteel multimediaal opgroeien.

Het echte luister- of audioboek betreft natuurlijk een tekst die voorgelezen wordt door één lezer, al dan niet de auteur van het boek. Grote namen zoals Paul Biegel (De kleine kapitein; Japie & de zeven veren van de papegaai) en Jan Terlouw (Koning van Katoren) lezen hun klassieke boeken voor. We kunnen Jacques Vriens De verdwijning van de mislukte barbie, de eerste aflevering ui…Lire la suite
Hoorspelbewerking van een van de bekendste boeken* van de populaire Engelse auteur. Rasverteller Jan Meng vertelt samen met o.a. Fred Butter, Karin Meerman en Fred Meijer het verhaal over de kleine Sjakie die na het winnen van een prijsvraag een rondleiding krijgt door de wonderlijke chocoladefabriek van mijnheer Willie Wonka. Samen met opa Jacob beleeft Sjakie de vreemdste avonturen en wordt het de heerlijkste dag van zijn leven. De intrige is heel onverwacht en vol humor. Het boeiende verhaal is ook succesvol verfilmd met Gene Wilder als Willie Wonka, de excentrieke eigenaar van de chocoladefabriek. Een tweede verfilming, met Johnny Depp in de hoofdrol, is onlangs gerealiseerd en draait vanaf 21 juli a.s. in de Nederlandse bioscopen. Op de omslag een (foto)afbeelding van de film(poster).