Livre
Néerlandais

De echomaker

Richard Powers (auteur)

De echomaker

Richard Powers (auteur)
Titre
De echomaker
Auteur
Richard Powers 1957-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The echo maker
Éditeur
Amsterdam: Contact, 2007
512 p.
ISBN
9789025425067

Commentaires

Bij een ernstig verkeersongeluk zonder aanwijsbare oorzaak loopt Mark Schluter, een jonge vrachtwagenchauffeur, een hersenbeschadiging op. Zo kan hij het beeld van zijn zorgzame zuster Karin niet meer identificeren als zijnde van haar. Geconstateerd wordt dat Mark het syndroom van Capgras heeft. Een befaamde neuroloog is nauwelijks in staat hem te helpen maar doet gaandeweg wel veel zelfkennis op. Terwijl op de achtergrond een strijd speelt om een watergebied in Nebraska te behouden voor de kraanvogelkolonie raken de levens van een aantal personen rond Mark sterk met dat van hem en elkaar verwikkeld. Een breed uitgesponnen roman rond het doen en laten van een drietal hoofdpersonen waarbij theorieën over het functioneren van het menselijk brein bijzondere aandacht krijgen. Het boek werd in de Verenigde Staten meermalen onderscheiden, het kreeg onder meer de National Book Award 2006. De Amerikaanse auteur (1957) debuteerde met 'Three farmers on their way to a dance'. Vrij kleine druk.

À propos de Richard Powers

CC BY-SA 4.0 - Image by Phoebe

Richard Powers, né le 18 juin 1957 à Evanston dans l'Illinois (États-Unis), est un écrivain américain.

Biographie

Après quelques années d'études de physique, Richard Powers commence des études de littérature à l'université de l'Illinois où il obtient son Master of Arts en 1979.

Il devient un auteur reconnu et à succès aux États-Unis au début des années 1990, avec des romans explorant la relation entre sciences (physique, génétique), technologie et art (musique).

Il est lauréat du prix Pulitzer de la fiction de littérature 2019 pour son roman L'Arbre-monde.

Œuvres