Livre
Néerlandais

Mary Poppins

Pamela Lyndon Travers (auteur), Mary Shepard (dessinateur)

Mary Poppins

Pamela Lyndon Travers (auteur), Mary Shepard (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Binnengewaaid met de oostenwind blijkt Maria Poppins al gauw een heel bijzondere kinderjuffrouw te zijn waar de kinderen de meest dolle avonturen mee beleven. Vanaf ca. 9 jaar.
Niveau de lecture
AVI 9
Titre
Mary Poppins / P.L. Travers ; ill. Mary Shepard
Auteur
Pamela Lyndon Travers 1899-1996
Dessinateur
Mary Shepard
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mary Poppins
Édition
7de, geheel herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2002
195 p. : ill.
ISBN
90-216-1090-6

Commentaires

Mary Poppins komt met de oostenwind aanwaaien bij de familie Bank. Ze blijft daar als kinderjuffrouw tot de wind zal draaien. De gouvernante is stijfjes, ijdel, streng, humeurig en duldt geen vragen, maar ze kan met dieren praten, de trap opglijden en de kinderen beleven met haar allerlei zonderlinge avonturen. Samen maken ze een snelle reis rondom de wereld, drinken thee bij haar oom zwevend tegen het plafond, en vieren Mary Poppins' verjaardag bij volle maan in de dierentuin. Het verhaal is gesitueerd in een welgesteld Engels gezin aan het begin van de twintigste eeuw. Fantasie en werkelijkheid zijn overtuigend met elkaar verweven. De theorie dat een babytweeling aangeboren wijsheden vergeet zodra het ouder wordt, kan bevreemdend overkomen. De schrijfstijl is beeldend met gevoel voor humor, maar het taalgebruik is soms oubollig ondanks de herziening. De zwartwittekeningen ondersteunen de sfeer en het tijdsbeeld. Gebonden uitgave. Vanaf ca. 9 jaar.

Mary Poppins

Prachtig uitgegeven met de originele tekeningen is deze klassieker over een kinderjuffrouw die letterlijk bij de kinderen Banks komt aanvliegen op de oostenwind. De norse Mary Poppins heeft een lege tas bij zich waaruit verbazend veel dingen te voorschijn komen. En verbazend is ze op alle terreinen. De kinderen Michiel en Jannie vervelen zich nooit met Mary. Wat alleen in sprookjes kan, kan bij Mary echt. Zelfs de baby- tweeling Marc en Barbara raken verslingerd op die magere no-nonsens juf. Na twaalf wonderlijke avonturen, draait de wind naar het westen en tot grote spijt van de kinderen doet Mary wat ze gezegd heeft. Ze is gebleven tot de wind draait. De laatste glimp die de kinderen, als ze voor het venster staan, van haar opvangen, wordt als volgt beschreven: Mary Poppins was al hoog in de lucht en zweefde over de kersenbomen en de daken van de huizen weg. Ze hield nog altijd de paraplu met haar ene en de tapijten tas met haar andere hand vast. Dit zijn heerlijke verhalen om vo…Lire la suite

À propos de Pamela Lyndon Travers

Pamela Lyndon Travers, née Helen Lyndon Goff, est une romancière, actrice et journaliste australienne née le 9 août 1899 à Maryborough et morte à Londres le 23 avril 1996.

Elle est principalement connue comme créatrice du personnage de Mary Poppins, héroïne d'une série de romans pour la jeunesse, adaptée à plusieurs reprises, notamment au cinéma par Walt Disney en 1964 avec Julie Andrews puis avec Emily Blunt en 2018 dans le rôle-titre.

Elle a été nommée officier dans l'ordre de l'Empire britannique (OBE) par la reine Élisabeth II en 1977.

Biographie

Helen Lyndon Goff naît au Queensland dans une famille d'origine irlandaise. Elle est la fille aînée de Travers Robert Goff, un directeur de banque né à Deptford en Angleterre et de Marg…En lire plus sur Wikipedia