Livre
Néerlandais

Tussen de haaien

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (traducteur)

Tussen de haaien

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (traducteur)
Genre:
Wanneer Alex Sontheim een hoge functie bij een Amerikaanse bank krijgt, en verliefd wordt op de zakenman Sergio Vitali, ontdekt ze dat hij een gewetenloze gangster is en moet ze vechten voor haar leven.
Titre
Tussen de haaien
Auteur
Nele Neuhaus
Traducteur
Sander Hoving
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Unter Haien
Éditeur
Amsterdam: Q, © 2018
479 p.
ISBN
9789021412184 (paperback)

Commentaires

Voordat Nele Nauhaus (1967) faam verwierf met thrillers waarin de rechercheurs Kirchhoff en Von Bodenstein de hoofdrol spelen, bracht ze in eigen beheer ‘Tussen de haaien’ uit, dat geheel verschilt van haar andere werk. De knappe jonge Duitse Alex Sontheim is in de financiële wereld hoog opgeklommen bij een bank die overnames voorbereidt en begeleidt. In haar functie ontmoet ze de intrigerende zakenman Sergio Vitali en ze valt in eerste instantie als een blok voor hem, hoewel menigeen, onder wie de burgemeester van New York, Nick Kostidis, haar waarschuwt voor zijn duistere kanten. Langzamerhand ontdekt ze dat Vitali de meedogenloze spin is in het web dat dat onder- en bovenwereld met elkaar verweeft. Zonder het te weten blijkt Alex deel van zijn plan uit te maken. Ze probeert met behulp van Kostidis haar inmiddels levensgevaarlijke minnaar veroordeeld te krijgen, iets wat haar en Nick bijna het leven kost. Hoewel de romantiek in het boek wat zoetig is, is het verder een pittig en mee…Lire la suite

À propos de Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Image by Martin Lindner

Cornelia « Nele » Neuhaus, née le 20 juin 1967 à Münster, en Westphalie, est une écrivaine allemande, auteure de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Nele Nehaus naît en 1967 dans une famille de quatre enfants. Elle grandit à Paderborn jusqu'à ses 11 ans, âge à laquelle elle déménage avec sa famille dans la région du Taunus quand son père, Bernward Löwenberg, est nommé membre du parlement local de l'arrondissement de Main-Taunus. Dès son plus jeune âge, Neuhaus développe un penchant pour l'écriture.

Après des études au secondaire, elle étudie le droit et la philologie allemande, avant de laisser tomber après quelques semestres.

Elle travaille un temps dans une agence de publicité et, après son mariage, dans la charcuterie de son mari avant de se lancer, à partir de 2009, dans l'écriture …En lire plus sur Wikipedia