Livre
Néerlandais

Sneeuwwitje moet sterven

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (traducteur)

Sneeuwwitje moet sterven

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Titre
Sneeuwwitje moet sterven
Auteur
Nele Neuhaus
Traducteur
Sander Hoving
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Schneewittchen muss sterben
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Q, 2011
448 p.
ISBN
9789021441405 (paperback)

Commentaires

Tobias Sartorius is een zondagskind. Hij is jong, knap en intelligent, kortom, de wereld ligt aan zijn voeten. Dan verdwijnen Laura, zijn ex-liefje, en Stefanie, zijn huidige vriendin, die Sneeuwwitje genoemd wordt omdat ze de hoofdrol speelde in het gelijknamige toneelstuk. Tobias wordt op basis van indirect bewijs veroordeeld tot tien jaar jeugddetentie. Er is bloed gevonden in zijn kamer, op zijn kleren en in zijn auto, er zijn getuigen van een ruzie en er ontbreken enkele uren in zijn herinnering. Ondanks het feit dat er geen lichamen gevonden worden, maakt hij geen schijn van kans. De rechtbank erkent zijn geheugenverlies niet en er zijn geen getuigen à décharge. Enkel zijn buurmeisje Nadja, nu een gevierde actrice, blijft hem trouw bezoeken en haalt hem op aan de gevangenispoort als hij zijn straf uitgezeten heeft en recht heeft op resocialisatie. Afgezien van het feit dat de ware moordenaar nog vrij rondloopt, heeft de juridische dwaling hem een stuk van zijn leven en zijn vade…Lire la suite
Een veroordeelde meisjesmoordenaar keert na zijn straf terug naar zijn dorp, waarna er opnieuw een jonge vrouw verdwijnt. Chronologisch vertelde puzzeldetective met alwetende verteller waarin via verrassende wendingen de stukjes langzaam op hun plaats vallen. De vertelde tijd bestrijkt de maand november 2008, verdeeld in gedateerde, afgeronde hoofdstukken. Het vertelperspectief ligt afwisselend bij een aantal personages. Dit komt ten goede aan de spanningsopbouw van het rustige verhaaltempo. De twee politiemensen, een man en een vrouw, worden in grote lijnen geschetst, de voor de intrige belangrijke personen krijgen meer reliëf. Het taalgebruik is, hoewel eenvoudig, voldoende beeldend om de drukkende sfeer van een kleine, gesloten dorpsgemeenschap te tekenen. Gesitueerd nabij Frankfurt. Vlotte vertaling. Makkelijk leesbare thriller van de succesvolle Duitse schrijfster. Vrij kleine druk.

À propos de Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Image by Martin Lindner

Cornelia « Nele » Neuhaus, née le 20 juin 1967 à Münster, en Westphalie, est une écrivaine allemande, auteure de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Nele Nehaus naît en 1967 dans une famille de quatre enfants. Elle grandit à Paderborn jusqu'à ses 11 ans, âge à laquelle elle déménage avec sa famille dans la région du Taunus quand son père, Bernward Löwenberg, est nommé membre du parlement local de l'arrondissement de Main-Taunus. Dès son plus jeune âge, Neuhaus développe un penchant pour l'écriture.

Après des études au secondaire, elle étudie le droit et la philologie allemande, avant de laisser tomber après quelques semestres.

Elle travaille un temps dans une agence de publicité et, après son mariage, dans la charcuterie de son mari avant de se lancer, à partir de 2009, dans l'écriture …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions