Livre
Néerlandais

Diepe wonden

Nele Neuhaus (auteur), Sander Hoving (traducteur)
De moord op drie bejaarde Duitsers in de buurt van Frankfurt stelt de recherche lange tijd voor raadsels, vooral omdat een aristocratische familie er alles voor over heeft om bepaalde zaken geheim te houden.
Titre
Diepe wonden
Auteur
Nele Neuhaus
Traducteur
Sander Hoving
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Tiefe Wunden : Kriminalroman
Édition
5
Éditeur
Amsterdam: Q, 2013
397 p.
ISBN
9789021443225 (paperback) 9789021449982 (paperback)

Commentaires

Cornelia (‘Nele’) Neuhaus (°1967) is een fenomeen in Duitsland. Als volbloed autodidact gaf ze haar eerste thrillers in eigen beheer uit. Nu is ze een van de succesvolste Duitse thrillerauteurs van het moment, met meer dan tweeënhalf miljoen verkochte exemplaren van haar boeken. Haar beste verkochte boek, Sneeuwwitje moet sterven, belandde in verschillende landen op nummer één en het Duitse ZDF maakte er een verfilming van. Deze succesroman is het vierde deel van de Main-Taunus-reeks, genoemd naar de streek waar de politieserie zich afspeelt. Diepe wonden is deel drie uit de reeks rond speurdersduo Pia Kirchoff en Oliver von Bodenstein. Het is het eerste boek dat Neuhaus bij een officiële Duitse uitgever uitbracht. Het boek schoot meteen na verschijning hoog de bestsellerlijst in. In deze politiethriller proberen Kirchoff en Bodenstein de moorden op drie Duitse hoogbejaarden te ontcijferen.
De 92-jarige joodse Holocaustoverlevende David Goldberg is het eerste slach…Lire la suite
De 92-jarige overlevende van de holocaust Jacob Goldberg wordt in zijn huis even ten noorden van Frankfurt vermoord. Maar de patholoog-anatoom ontdekt dat hij in feite niet was wie hij zei te zijn. Een tatoeage verraadt dat hij tot de SS behoorde. Er worden nog twee andere gelijksoortige moorden op bejaarden gepleegd. Het moordwapen is een pistool uit de Tweede Wereldoorlog. De recherche in de persoon van Pia Kirchhoff en Oliver von Bodenstein hebben veel moeite om een spoor van de dader te vinden. Genoeg mogelijke verdachten, maar geen bewijs. Alles speelt zich af rond het landgoed van de familie Kaltensee, waar de 85-jarige Vera de scepter zwaait. De schrijfster heeft een heel knappe link gelegd tussen het heden en gebeurtenissen die zich in 1944 in het voormalige Oost-Pruisen afspeelden en laat zien hoe oude nazi-sympathisanten het leven van de huidige generatie kapot kunnen maken en hoe angst voor ontdekking en reputatieverlies mensen tot het uiterste drijft. Voortdurend is er spa…Lire la suite

À propos de Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Image by Martin Lindner

Cornelia « Nele » Neuhaus, née le 20 juin 1967 à Münster, en Westphalie, est une écrivaine allemande, auteure de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Nele Nehaus naît en 1967 dans une famille de quatre enfants. Elle grandit à Paderborn jusqu'à ses 11 ans, âge à laquelle elle déménage avec sa famille dans la région du Taunus quand son père, Bernward Löwenberg, est nommé membre du parlement local de l'arrondissement de Main-Taunus. Dès son plus jeune âge, Neuhaus développe un penchant pour l'écriture.

Après des études au secondaire, elle étudie le droit et la philologie allemande, avant de laisser tomber après quelques semestres.

Elle travaille un temps dans une agence de publicité et, après son mariage, dans la charcuterie de son mari avant de se lancer, à partir de 2009, dans l'écriture …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions