Livre
Néerlandais

Charlottes droompaard

Nele Neuhaus (auteur), Leny Van Grootel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Op vakantie in Frankrijk ontdekt Charlotte een manege. Ze maakt kennis met het schuwe paard Won Da Pie. Samen beleven ze een spannend avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Vakantie
Titre
Charlottes droompaard
Auteur
Nele Neuhaus
Traducteur
Leny Van Grootel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Charlottes Traumpferd
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Holland, 2014
159 p.
ISBN
9789025112639 (hardback)

Commentaires

De 13-jarige Charlotte is wanhopig als haar lievelingspaard dat ze in de manege verzorgde, wordt verkocht. Op vakantie in Frankrijk ontdekt ze een manege in de buurt. Ze is weg van een nieuw aangekocht paard: een bruine ruin die angstig is en zich niet laat berijden. Charlotte noemt hem Won Da Pie en wint stilaan zijn vertrouwen. Ze werkt hard in de manege en krijgt er intensieve rijlessen die doorzettingsvermogen vergen. De ultieme test volgt als ze met Won Da Pie in moeilijke omstandigheden hulp moet halen na een ongeluk. Charlotte is aanvankelijk geen goede paardrijdster, maar ze heeft wel een passie voor paarden. Ze leert stilaan haar angsten overwinnen, het vertrouwen van paarden winnen en vooral volharden en geloven in zichzelf. Het verhaal is opgebouwd naar een spannende en wensvervullende climax waarin Charlottes droom wordt ingelost. Charlotte vertelt emotioneel over haar liefde voor paarden, over het verzorgen ervan en het leren paardrijden. Ook voor niet-kenners is het jarg…Lire la suite

À propos de Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Image by Martin Lindner

Cornelia « Nele » Neuhaus, née le 20 juin 1967 à Münster, en Westphalie, est une écrivaine allemande, auteure de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Nele Nehaus naît en 1967 dans une famille de quatre enfants. Elle grandit à Paderborn jusqu'à ses 11 ans, âge à laquelle elle déménage avec sa famille dans la région du Taunus quand son père, Bernward Löwenberg, est nommé membre du parlement local de l'arrondissement de Main-Taunus. Dès son plus jeune âge, Neuhaus développe un penchant pour l'écriture.

Après des études au secondaire, elle étudie le droit et la philologie allemande, avant de laisser tomber après quelques semestres.

Elle travaille un temps dans une agence de publicité et, après son mariage, dans la charcuterie de son mari avant de se lancer, à partir de 2009, dans l'écriture …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions