Livre
Néerlandais
Drie generaties vrouwen uit een familie hebben een totaal verschillend leven dat zich voornamelijk afspeelt rond een sfeervol landgoed in Wales.
Titre
De zilverboom
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Traducteur
Erica Disco
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The angel tree
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2020
543 p.
ISBN
9789401613071 (paperback)

Commentaires

Deze familieroman kent drie verhaallijnen, gekoppeld aan drie generaties vrouwen. Allereerst is er Greta Simpson. Ze keert op 58-jarige leeftijd na 24 jaar terug op het landgoed Marchmont Hall. Door een ongeluk is ze haar geheugen kwijt. De tweede verhaallijn is die van haar dochter Cheska. Als kleuter krijgt ze een filmrol, wordt een kindsterretje in een droomwereld en vervolgens een briljante actrice in Los Angeles. Haar dochter Ava is de derde verhaallijn. Ze wordt opgevoed door Laura-Jane, een soort oudtante, omdat haar moeder in LA niet voor haar wil zorgen vanwege haar carrière. Naast deze drie vrouwen is er David, de zoon van Laura-Jane en rots in de branding voor de drie vrouwen. Deze vlot leesbare familiesage die zich afspeelt in de periode 1945-1985, is een herschrijving van de roman van de auteur die in 1995 verscheen als ‘Not quite an angel’ onder de naam Lucinda Edmonds. De heruitgave van 2015 (‘The angel tree’) is – volgens de schrijfster - verbeterd qua schrijfstijl, pe…Lire la suite

À propos de Lucinda Riley

Lucinda Edmonds, connue sous le pseudonyme de Lucinda Riley, née le 16 février 1965 à Lisburn (Irlande du Nord) et morte le 11 juin 2021, est une autrice irlandaise populaire de fiction historique et une ancienne actrice.

En 2016, la productrice de film italienne Raffaella De Laurentiis a acheté les droits de télévision pour ses sept romans de la série des Sept Sœurs.

Biographie

Lucinda Riley, élève à l'école dramatique de Londres, connaît une carrière d'actrice de théâtre et de télévision dans sa jeunesse. Elle voyage beaucoup, notamment en Extrême-Orient.

Après avoir souffert de fièvre glandulaire, à l'âge de 22 ans, elle commence à écrire. Elle publie son premier roman, Lovers and Players, deux ans plus t…En lire plus sur Wikipedia