Livre
Néerlandais

Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft

Julia Boehme (auteur), Christian Zimmer (dessinateur), Annik Delissen (traducteur)

Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft

Julia Boehme (auteur), Christian Zimmer (dessinateur), Annik Delissen (traducteur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Zeven verhalen over stoere, grappige, slimme maar ook heel domme piraten. Ze gaan zoeken naar een schat, vechten tegen elkaar en komen terecht in een storm. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Zeerovers
Sujet supplémentaire
verhalen, piraten
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Pas op, woeste piraten! : 7 stoere verhalen voor wie durft / tekst Julia Boehme [e.a.] ; illustraties Christian Zimmer [e.a.] ; Nederlandse vertaling en bewerking Annik Delissen
Auteur
Julia Boehme
Dessinateur
Christian Zimmer
Traducteur
Annik Delissen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2019
189 p. : ill.
Note
Oorspronkelijk verschenen in: 7 Minuten-Geschichten zum Lesenlernen ; Achtung, wilde Piraten! ; Piratengeschichten
ISBN
9789020678567 (hardback)

Commentaires

Zeven piratenverhalen over onder andere schatzoeken, woeste stormen, piratengevechten en vriendschap. De verhalen zijn door diverse schrijvers en illustratoren gemaakt en wat aan de oppervlakkige kant. Alleen de sterke verhalen van zeeman Zeeger, die het halve boek beslaan, zijn fantasievol, vindingrijk en grappig. Levendige opmaak met tussen, naast en in de tekstblokken heel veel vrolijk gekleurde illustraties die bij de verhaalsfeer passen. Het eenvoudige taalgebruik op niveau AVI-M4 bevat korte zinnen, hoofdletters, interpunctie en af en toe een drielettergrepig woord. Gedrukt in een groot lettertype op glad, hagelwit papier. Bevat een leeslint en voorin een inhoudsopgave. Het stevige omslag oogt aantrekkelijk door de spannende kleurentekeing. Een leuk oefenboek voor piratenminnende lezers vanaf ca. 7 jaar.