Livre
Néerlandais

Verlangen naar minder : een reis naar een bewust en duurzaam leven

Jelle Derckx (auteur)

Verlangen naar minder : een reis naar een bewust en duurzaam leven

Jelle Derckx (auteur)
In Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijke verhaal inspirerende, down-to-earth tools en tips.

Voor Jelle begon het proces van bewustwording in de zomer van 2011. Met een hoofd vol zorgen vertrok hij naar Brazilië. Die reis was de belangrijkste inspiratiebron van zijn besluit zijn leven 180 gr
Titre
Verlangen naar minder : een reis naar een bewust en duurzaam leven
Auteur
Jelle Derckx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
221 p.
ISBN
9789024582167 (paperback)

Commentaires

Een vlot leesbaar boek waarin de auteur voornamelijk ingaat op zijn eigen ervaringen en achtergrond en zijn zorgen over milieu en klimaat benoemt. Zijn manier van 'consuminderen' is al behoorlijk bekend bij een groter publiek door bijvoorbeeld het populaire boek 'Opgeruimd!' van Marie Kondo. De auteur beschrijft uitgebreid hoeveel rust hij gekregen heeft door te minimaliseren in een wereld van overdaad en onrust. Wat betekent het om te leven zonder smart phone en televisie of andere moderne media? Hoe stap je over van doelen naar gewoonten om stress tegen te gaan? De auteur neemt kritiekloos berichten over milieuproblemen over, zoals dat van Babette Porcelijn dat je driehonderd dagen kunt douchen van het water dat in één kilo rundvlees zit (15.000 liter). Hoe kunnen die boeren daar nog aan verdienen? Het water kost meer dan het vlees als het leidingwater zou zijn. Een prettig en niet dwingend geschreven boek dat wel aanspreekt als je niet al te kritisch bent. Met bronnenoverzicht.