Livre Néerlandais

Eens beloofd

Harlan Coben (auteur)

Eens beloofd

Harlan Coben (auteur)
Genre:
Een gewezen basketbalspeler raakt betrokken bij de verdwijning van enkele tienermeisjes.
Sujet supplémentaire
Thrillers Avontuur-Spionage-Thriller
Titre
Eens beloofd
Auteur
Harlan Coben
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Promise me
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2006
384 p.
ISBN
90-225-4465-6 9789022544655

Commentaires


Coben, Harlan
Eens beloofd
Misdaadauteur Harlan Coben heeft in de Verenigde Staten zowat alle crimeprijzen gewonnen die er te behalen zijn, met als voornaamste de 'Edgar', de 'Anthony' en de 'Shamus-award'. Met 'Eens beloofd', de vierde op rij in de Myron Bolitar-reeks, doet hij zijn reputatie echter geen eer aan.
Myron, gewezen Celtic basketbalatleet, is zaakvoerder van een bedrijf dat de belangen behartigt van kunstenaars en atleten. Er is een nieuwe liefde in zijn leven, de weduwe van een 9/11-slachtoffer en voor het overige doet hij het kalmpjes aan. Daar komt ongewild verandering in wanneer hij Aimee, de tienerdochter van een vroegere vriendin, belooft dat hij in geval van nood altijd voor haar zal klaarstaan. Op zekere nacht belt het meisje Myron op en vraagt ze om haar naar het huis van een vriend te voeren. Bovendien vraagt ze haar bezoek geheim te houden voor haar ouders. Myron komt zijn belofte na en zal daar een hoge tol voor moeten betalen. Enkele dagen later…Lire la suite
Als de dochter van een vriendin verdwijnt nadat hij haar 's nachts ergens heeft afgezet, wordt Myron Bolitar als verdachte gezien. Om zijn onschuld te bewijzen gaat hij samen met zijn vrienden op onderzoek uit. Zij stuiten op een identieke verdwijning van nog een meisje. Alle sporen lijken samen te komen op hun school en te maken te hebben met de plaatsing op bekende universiteiten. Echte pageturner met Bolitar en zijn vrienden weer in de hoofdrol (eerder verschenen drie andere boeken over hen). Het bijna verslavende verhaal is spannend, humoristisch, soms moralistsich, maar altijd onderhoudend, niet in de laatste plaats door de bijzondere karakters van de hoofdrolspelers. Het taalgebruik is niet moeilijk, de dialogen hebben vaart. Doelgroep is de lezer die houdt van spanning en een geraffineerd opgebouw verhaal. Op de veelbelovende voorkaft de achtergelaten hangende telefoonhoorn ergens in het centrum van een stad. Normale druk.