Livre
Néerlandais

De schoonheidslijn

Een 20-jarige, die een kamer bewoont in het huis van een rijk en ambitieus Tory-parlementslid in de periode Thatcher, verkent de wereld van geld, macht, verdovende middelen en herenliefde.
Titre
De schoonheidslijn
Auteur
Alan Hollinghurst
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The line of beauty
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2005
496 p.
ISBN
90-446-0592-5

Plusieurs langues:

Commentaires

Na te zijn afgestudeerd in Oxford mag Nick Guest in 1983 tijdelijk wonen op een zolderkamer bij de ouders van zijn beste vriend, als hij op University College London een proefschrift gaat schrijven over Henry James. Omdat Toby's vader, parlementslid Gerald Fedden, de rijzende ster is van de regeringspartij van premier Thatcher, leert Nick veel bekende mensen kennen. Daarnaast komt hij als homo uit de kast en heeft zijn eerste homo-relatie. In 1986 woont hij nog bij de Feddens, is een doorgewinterde homo geworden die veel coke gebruikt en een relatie heeft met een studievriend die miljonair is. Maar als in 1987 de publiciteit heen valt over Fedden en ook Nicks homoleven wordt genoemd, moet hij vertrekken. Van de drie eerdere romans van de Engelsman is 'De zwembadmentaliteit' de bekendste. Deze vierde werd bekroond met de Man Booker Prize 2004. Het is een prachtige literaire roman, vergelijkbaar met werk van James, Conrad, Greene. Het sterk opgebouwde verhaal dat een erg mooi beeld geef…Lire la suite

À propos de Alan Hollinghurst

CC BY-SA 3.0 - Image by Larry D. Moore

Alan Hollinghurst, né le 26 mai 1954 à Stroud dans le Gloucestershire, est un poète, romancier, nouvelliste et traducteur britannique.

Biographie

Fils unique d'un banquier, il amorce ses études à la Canford School (en), dans le Dorset, puis les poursuit au Magdalen College de l'université d'Oxford où il obtient un baccalauréat en 1975, puis une maîtrise en littérature en 1979 grâce à un mémoire sur les œuvres de Ronald Firbank, E. M. Forster et Leslie Poles Hartley, trois écrivains homosexuels. Pendant ses études universitaires, il est le colocataire du poète Andrew Motion.

À la fin des années 1970, il devient successivement maître de conférences au Magdalen College, au Somerville College et au Corpus Christi College de l'université d'Oxford. En 1981, il …En lire plus sur Wikipedia