Boeken, cd’s, dvd’s, … kunnen gratis besteld worden en op een afgesproken moment afgehaald in de bib. En dat volledig veilig en contactloos.

Ook bij de verwerking van de aanvragen, gaan we zeer zorgvuldig te werk. Om veiligheidsredenen houden we de ingeleverde materialen 1 dag in quarantaine voor we ze opnieuw uitlenen. De pakketjes worden met zorg klaargemaakt.

De afhaalbib is er elke werkdag van 10-12 uur. In de namiddag is de bibliotheek gewoon open.

 
Zodra je bestelling klaarstaat, verwittigen we je. Je komt op het afgesproken moment naar de bib. In de inkomhal van de bib ligt jouw pakketje op dat moment voor je klaar. Je belt aan en de bibliotheekmedewerker laat je binnen. Je neemt je bestelling op in de inkomhal en gaat zonder enig fysiek contact terug naar buiten met je uitgeleende materialen.  

Je kan de inleverbus in bib Palethe en bib Neerpelt gebruiken. De ingeleverde materialen worden sowieso 3 dagen in quarantaine geplaatst. 

Enkele afspraken:
  • Er is slechts 1 persoon op hetzelfde tijdstip in de inkomhal.
  • Je kan maximaal 20 materialen uitlenen op één lidmaatschap. Materialen die nog thuis zijn inbegrepen.
  • Je kan enkel aanwezige materialen aanvragen.
  • De aanvragen worden chronologisch behandeld. In de mate van het mogelijke leggen wij de materialen voor je klaar.
  • We voorzien telefonische permanentie tijdens de openingsuren, 011 / 94 94 97 (bib Palethe) of 011 / 94 94 96 (bib Neerpelt).
  • Deze service is tijdelijk en kan op elk moment gewijzigd of stopgezet worden in functie van gewijzigde omstandigheden of omwille van de beschikbaarheid van personeel.
Vanuit onze catalogus (pelt.bibliotheek.be) maak je een lijstje van maximum 10 aanwezige materialen, die je wil lezen, bekijken of beluisteren. Geef van elk item de materiaalsoort (boek, cd, dvd, …), de titel en de auteur of uitvoerder op.
Je kiest materialen uit 1 bibliotheek (Palethe of Neerpelt), hier ga je de materialen ook afhalen. Let dus goed op bij ‘Waar staat het?’ of het boek aanwezig is op je gekozen locatie.
 
Bibliotheek
Deze laatste 2 vragen vul je enkel in als je nog geen lid bent.