Literatuurkring en lezingen

 

 

Literatuurkring

Ter voorbereiding op de literatuurkring leest iedereen hetzelfde boek.  We gaan voor het betere boek.  Misschien een boek dat je niet zelf zou kiezen.  We wisselen hierover van gedachten.  Hoe achterhaal je het geheim van het boek, zijn betekenis en schoonheid?  Door hier samen over te praten wordt lezen anders. Je verdiept al lezend je leven.

Piet Cosemans begeleidt de leeskring en zorgt voor inhoudelijke omkadering.  

Deelnemen kost 5 € per avond of € 40 voor de hele reeks . Op vraag zorgen wij voor een bibliotheekexemplaar van het boek, dat je ons na de leeskring terugbezorgd. Ook een consumptie is inbegrepen in de prijs. De avonden gaan afwisselend door in bib Neerpelt (donderdagavond) en bib Palethe (dinsdagavond). Inschrijven via de vrijetijdsbalie of op de avond zelf in de bib.

Leeskring dienstencentra

Liever een leeskring overdag? Dan is de leeskring op woensdagvoormiddag in Pelle Melle iets voor jou. We lezen allemaal hetzelfde boek en wisselen hierover van gedachten bij een tasje koffie.

Deelnemen aan deze leeskring kost 5 euro. Daarvoor krijg je van ons ook een bibliotheekexemplaar van het boek dat je ons pas terug bezorgt na de bespreking. Marie-Jeanne Snoeks van Leesweb, begeleidt deze leeskring.

Weet je niet of een leeskring wel iets voor jou is? Op 18 september houden we ene gratis startbijeenkomst. We bespreken dan het verloop van de leeskring, hoe lees je een boek voor de leeskring, ... 

Alle bijeenkomsten vinden steeds plaats van 10.00-12.00 uur.

Lezingen

  • De toegang van elke lezing of voorstelling bedraagt 7 euro.
  • In voorverkoop bedraagt de prijs 5 euro
  • Reserveren kan via de vrijetijdsbalie (011 94 94 90 of vrijetijd@gemeentepelt.be)