E-boeken lezen

Lees gratis e-boeken via het platform cloud Librabry.

Je kan er telkens 2 tegelijk lenen voor een periode van 6 weken

Online leerplatform

online leerplatform

De bib heeft tegenwoordig ook een breed aanbod van online cursussen op ons online leerplatform.

Mijn Bibliotheek

Het kloppend hart van de digitale bib is je "Mijn Bibliotheek" gebruikersprofiel. Eens je dit aangemaakt hebt, kan je zien welke materialen je in bezit hebt, je huisgenoten aan je profiel koppelen, materialen verlengen en reserveren en gepersonaliseerde leestips krijgen. Je hebt Mijn Bibliotheek ook nodig om alle digitale toepassingen te gebruiken.

Mijn leestipper

d

Ontvang iedere maand leestips op jouw maat.

De anderslezen-app

luisterboeken

Heb je dyslexie of problemen met lezen? Gebruik de anderslezen-app en laat je boek simpelweg voorlezen. Je kan het boek trager of sneller laten voorlezen, stiekem vooruit bladeren en nog veel meer. Je kan zowel zowel Daisy-boeken (luisterboeken), audiokranten als luistertijdschriften op je boekplank zetten.

Meer info

Fundels voor kinderen

fundels

Fundels zijn digitale versies van bestaande prentenboeken. Ze zijn bedoeld voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. Deze digitale prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier via animaties en zijn aangevuld met leuke teken-, speel-, en doe-activiteiten.

Leuke boekjes zoeken met Bieblo

Bieblo helpt kinderen tussen 6 en 11 jaar om boeken te zoeken die ze leuk vinden. Je kiest je favoriete onderwerpen en je krijgt tips voor boeken die op dat moment aanwezig zijn in de bib!

Digitale krant en krantenarchief

gopres

Je kan dankzij de bib de laatste nummers van de Vlaamse kranten, Humo, Knack, Trends en enkele Nederlandse en Waalse kranten digitaal lezen. Dat is enkel mogelijk binnen de muren van de bib. Het krantenarchief kan je eender waar digitaal doorzoeken door je zoekterm in te geven in de zoekbalk van de website en te kiezen voor 'krantenarchief'.