De bib heropent haar deuren

De bib gaat terug open met gewijzigde openingsuren

Welkom terug

Wat zijn die gewijzigde openingsuren?

Bib Palethe:              Bib Neerpelt:

Ma 14-19 uur                   Di 14-19 uur

Di 14-19 uur                    Woe 14-19 uur

Woe 14-19 uur                Do 14-19 uur

Do 14-19 uur                   Vrij 14-19 uur

Zat 9-12 uur                     Zat 9-12 uur

Wat kan ik komen doen in de bibliotheek?

• Uitlenen
  • Boekstartpakket ophalen
  • In Palethe naar het voorleeshalfuurtje komen
  • ...

Wie mag er meekomen naar de bibliotheek?

Je komt bij voorkeur alleen naar de bibliotheek.

In bib Palethe mogen er 20 personen binnen en bib Neerpelt 30 personen. We organiseren dit met de gekende winkelmandjes. Zijn de winkelmandjes op? Wacht dan even aan de deur.

Hoe hou je het veilig?

• Ontsmet regelmatig je handen. Ontsmettingsalcohol staat op verschillende locaties in de bibliotheek.
  • Hou 1,5 meter afstand.
  • Volg de aanwijzingen in de bibliotheek en van het personeel.
  • Vanaf maandag 13 juli is het verplicht om een mondmasker te dragen in de bib als je ouder bent dan 12 jaar.

Hoe breng ik mijn materialen terug?

Dat kan in de inleverbus, die vind je aan de voorzijde van de bibliotheek waar je de materialen hebt uitgeleend. Diegene die een materiaal hebben van bibpunt Lille, mogen dat in de inleverbus doen van bibliotheek Neerpelt.

Waar is de inleverbus?

Wat met de afhaalbib?

Daar kan je nog steeds gebruik van maken. Je kan wel enkel in de voormiddag tussen 10 en 12 je bestelling afhalen, na een afspraak.

Afhaalbib

Kan ik iets komen afdrukken of kopiëren?

Ja, dat kan terug.

Kan ik de krant komen lezen?

Ja! Maar voorlopig enkel op de tablets.

Kan ik komen studeren in de bibliotheek?

Ja, dat gaat. We hebben hier specifieke plaatsen voor.

Kan ik gebruik maken van de internetpc's?

Ja, dat gaat voor maximaal 1 uur. Op voorhand graag reserveren. Dat kan telefonisch, maar ook in de bibliotheek of via mail.

Kan ik de boeken die ik zoek opzoeken in de bibliotheek?

Je kan gebruik maken van de opzoekpc's in de bibliotheek, maar je kan ook met je smartphone op onze gratis wifi. Een bibliotheekmedewerker wil je ook altijd helpen, maar je haalt het liefst wel zelf uit het rek.

Kan ik nog boeken reserveren?

Ja, dat kan. Let wel op. Voor reserveren betaal je 1 euro dat kan telefonisch of via mijn bibliotheek.
De afhaalbib kan ook nog steeds, deze boeken kan je dan in de voormiddag tussen 10 en 12 komen afhalen na afspraak. Dit kost niets, maar is enkel voor aanwezige materialen.

Wat met bibpunt Sint-Huibrechts-Lille?

Dat is terug open op woensdag tussen 13 en 15 uur en op zondag tussen 10 en 12 uur.  Alle corona veiligheidsmaatregelen worden toegepast.