Boek
Nederlands

Wat is er mis met mij? : over mentale struikelblokken en wat je eraan kunt doen

Wilfried Van Craen (auteur), Maite Goossens (auteur)

Wat is er mis met mij? : over mentale struikelblokken en wat je eraan kunt doen

‘Wat is er mis met mij?’ Het is een vraag die vele mensen zich weleens stellen op moeilijke momenten. Zo ook radiostem Maite Goossens.

In dit boek gaat Maite met haar vragen te rade bij psychotherapeut Wilfried Van Craen. Samen nemen ze verschillende mentale struikelblokken onder de loep die ons allemaal weleens parten spelen. Wat is piekeren, en wat kan je eraan doen? Wat helpt bij sla

Onderwerp
Levenskunst
Titel
Wat is er mis met mij? : over mentale struikelblokken en wat je eraan kunt doen
Auteur
Wilfried Van Craen Maite Goossens
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
240 p.
ISBN
9789464018660 (paperback)

Over Wilfried Van Craen

Wilfried Van Craen (Leuven, 7 juni 1951) is een Belgisch psychotherapeut en seksuoloog (KU Leuven, 1980) en specialiseerde zich in de cognitieve gedragstherapie (KU Leuven, 1985) en hypnotherapie (Vlaamse Wetenschappelijke Hypnose Vereniging). Later integreerde hij deze benaderingen met Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).

Als auteur heeft hij met zijn vier eerste boeken psychotherapeutische referentiekaders uit de academische isolatie gehaald door ze voor een breder publiek te vertalen naar de herkenbare dagelijkse praktijk. Nadien volgden boeken over relaties en seksualiteit. Ten slotte schreef hij enkele boeken over het verruimen van de levenskwaliteit.

Zijn laatste boek gaat over mindfulness en de kloof tussen het leven dat we verlangen en dat wat we krijgen.

Bibliografie

  • Weet je, ik heb het ook niet gemakkelijk. Hoe mindfulness en Montaigne je kunnen helpen als het leven niet loopt zoals je had…Lees verder op Wikipedia