Boek
Nederlands

Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie

Terry Goodkind (auteur)
+1
Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie
×
Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie

Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie

In de reeks:
Genre:
Als een Zuster van de Duisternis Richard Cypher gevangen neemt, blijft zijn geliefde Kahlan achter en moeten ze beiden onafhankelijk van elkaar strijden voor hun leven.
Titel
Zuster van de duisternis : de zesde wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Faith of the fallen
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001
751 p.
ISBN
90-245-3913-7

Besprekingen

Nadat in het voorgaande deel, Ziel van het vuur, de misleide bewoners van Anderith zich tegen Richard hadden gekeerd en de horden van keizer Jagang, de Droomwandelaar, binnen haalden, blijken Richard en de zwaargewonde Kahlan te zijn gevlucht naar de streek waar Richard opgroeide. Richard is tot het inzicht gekomen dat het geen zin heeft de legers van de Nieuwe Wereld aan te voeren, dat de mensen niet voor een leider maar voor zichzelf moeten kiezen, voor hun eigen vrijheid. Afgezonderd van de woelingen van de oorlog richt hij zich geheel op de genezing van Kahlan. Lang duurt hun rust niet, want de machtigste Zuster van de Duisternis, ogenschijnlijk een medestander van de wrede Jagang, ooit lerares van Richard, weet Kahlan met een 'navelstrengbetovering' te binden en daarmee macht over Richard te krijgen. Terwijl zij hem om duistere redenen meevoert naar het hart van het Oude Rijk, plaatst Kahlan zich aan het hoofd van de legers. Zij voert de strijd van de heroïsche fan…Lees verder
Zesde deel in Terry Goodkinds fantasy-epos 'Wet van de magie'. In dit deel wordt de held Richard Cypher gevangen genomen door een Zuster van de Duisternis. Deze neemt hem mee naar het hart van de Imperiale Orde in de Oude Wereld. Richards geliefde Kahlan blijft achter en, noodgedwongen, verbreekt ze haar belofte aan Richard, ontkracht de profetie en verzamelt een leger om ten strijde te trekken tegen de oprukkende legers van keizer Jagang van de Imperiale Orde. Terry Goodkind slaagt er nu al zes delen lang in zijn grote schare fans met zijn magische fantasy-epos te blijven boeien. Hij heeft een fantastische, maar geloofwaardige, geheel eigen, complexe magische wereld geschapen, weet iedere keer een goed plot te verzinnen, heeft een vaste groep herkenbare karakters, maar voert ook steeds verrassende nieuwe karakters ten tonele. Bovendien kan hij een spannend en meeslepend verhaal vertellen. Dit zesde deel zal de fans niet teleurstellen. Zie ook www.prophets-inc.com. Kleine druk.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties