Boek
Nederlands

Hart van zwart ijs

Terry Goodkind (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Meesteres van de Dood Nicci en haar reisgezelschap nemen het op tegen een tot leven gekomen stenen leger en wrede piraten om de Oude Wereld te redden in opdracht van Richard Rahl.
Extra onderwerp
fantasy, Fantasy (volw.)
Titel
Hart van zwart ijs
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Heart of black ice
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
540 p.
ISBN
9789024590063 (paperback)

Besprekingen

In dit vierde deel* van ‘De Kronieken van Nicci’ is het gevaar rond de Oude Wereld nog niet geweken. In opdracht van magiër Richard Rahl proberen Nicci, Meesteres van de Dood, en haar lotgenoten Nathan en Bannon de Oude Wereld van tirannen te ontdoen. Hun speciale talenten als magie en vechtkunst zetten ze in om de inwoners te helpen hun steden te verdedigen. Het tot leven gekomen stenen leger van generaal Utros en een vloot van gruwelijk wrede piraten geleid door koning Grieve vernietigen alles in hun opmars. Het bloed vloeit rijkelijk in dit deel. Vanwege het steeds wisselende perspectief en de vele personages is het lastig om in het verhaal te komen. Om het verhaal te begrijpen is het nodig de eerder delen te lezen. Er is weinig karakterontwikkeling en de auteur (1948-2020) valt regelmatig in herhaling. Maar voor fans van traditionele fantasy en de serie is dit deel een must.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties