Boek
Nederlands

Duistere wezens

Terry Goodkind (auteur), Richard Heufkens (vertaler)
Richard Rahl en zijn geliefde Kahlan worden bedreigd door de Gouden Godin, die vanaf een andere planeet bloeddorstige monsters naar hun wereld stuurt.
Titel
Duistere wezens
Auteur
Terry Goodkind
Vertaler
Richard Heufkens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hateful things
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2020
171 p.
ISBN
9789024585274 (hardback)

Besprekingen

In 2015 sloot Terry Goodkind de serie 'De wetten van de magie' na 20 jaar af met 'Oorlogshart'*. Door de vele verzoeken van fans is Goodkind toch aan een vervolg begonnen over de kinderen van D’Hara. Richard Rahl is onbetwist heerser van de wereld die hij samen met zijn vrouw Kahlan heeft gered, maar er dreigt gevaar. De ‘Gouden Godin’ wil de planeet overnemen en stuurt monsters van een andere planeet, die ze ‘krabbelaars’ noemen. Het enige dat haar tegenhoudt is de magie van Richard en Kahlan. Die moeten dus zo snel mogelijk voor nageslacht zorgen. Inmiddels is Kahlan zwanger van een tweeling. Richard weet daar niets van, maar weet wel dat hij de enige is die de wrede godin en haar bloeddorstige monsters het hoofd kan bieden en probeert ze in een val te lokken. Dit vervolg leest, net als alle boeken van Goodkind lekker weg, is degelijk opgebouwd en heeft een goede cliffhanger. En zal dus zeker in de smaak vallen bij liefhebbers. Kan ook gelezen worden zonder voorkennis van de serie.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties