Boek
Nederlands

De aflossing : proloog van De wetten van de magie

Ook verschenen als Bottenschuld in de bundel Legenden I

Terry Goodkind (auteur)
+1
De aflossing : proloog van De wetten van de magie
×
De aflossing : proloog van De wetten van de magie De aflossing : proloog van De wetten van de magie

De aflossing : proloog van De wetten van de magie

Ook verschenen als Bottenschuld in de bundel Legenden I

In de reeks:
Genre:
Tovenaar Zedd moet tijdens een oorlog een verschikkelijke keuze maken tussen het leven van zijn dochtertje en het algemeen belang.
Extra onderwerp
liefde, moed
Titel
De aflossing : proloog van De wetten van de magie
Ook verschenen als
Bottenschuld in de bundel Legenden I
Auteur
Terry Goodkind
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Debt of bones
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2007 | Andere uitgaven
126 p. : ill.
ISBN
90-245-5648-1 9789024556489

Besprekingen

Deze novelle is de proloog van de populaire fantasy-reeks 'De wetten van de magie'. Het verhaal speelt zich enige jaren voor de gebeurtenis van het eerste boek af. Tovenaar Zedd moet in de oorlog met D'Hara de verschikkelijke keuze maken tussen het leven van zijn dochtertje en het algemeen belang. Het taalgebruik is eenvoudig, evenals het plot en karakterisering. Het verhaal staat op zichzelf en vereist geen kennis van de andere boeken uit de serie. Deze novelle is eerder onder de titel 'Bottenschuld' uitgegeven in de eerste bundel 'Legenden' (2002; samengesteld door Robert Silverberg)*. Voorin het werk is een landkaart afgedrukt, maar het dorp waar dit verhaal zich grotendeels afspeelt, staat er niet op. Het werk van Goodkind is vergelijkbaar met Robert Jordan en Terry Brooks. Normale druk.

Over Terry Goodkind

Terry Goodkind (Omaha, Nebraska, 1 mei 1948 - 17 september 2020) was een Amerikaans schrijver van fantasyromans.

Hij is bekend van zijn elfdelige serie The Sword of Truth (De wetten van de magie), waarvan het eerste deel in 1994 en het laatste deel in 2007 verscheen. Volgens een telling uit 2006 door Publishers Weekly waren er op dat moment wereldwijd meer dan 25 miljoen exemplaren van zijn boeken verkocht in twintig verschillende talen. Goodkind's werk werd vooral beïnvloed door het objectivisme van zijn favoriete auteur Ayn Rand.

Biografie

Goodkind werd in 1948 geboren in Omaha, Nebraska (VS). Al op jonge leeftijd kwam hij erachter dat hij dyslectisch was. Dit maakte hem een langzaam lezer, en ook maakte hij veel schrijffouten. Na een voortijdig afgebroken opleiding werkte Goodkind onder meer als meubelmaker, vioolbouwer en restaurator van zeldzame en exotische voorwerpen. Voordat hij zijn schrijverscarrière begon…Lees verder op Wikipedia

Suggesties