Boek
Nederlands

Vrolijk Pasen

Studio 100 (auteur)

Vrolijk Pasen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Tien paas- en lenteverhalen over o.a. eendjes die broeden op chocolade-eieren en spinnen die een web van wol maken. Grote uitgave met grote kleurrijke illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Vrolijk Pasen
Auteur
Studio 100
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2018
89 p. : ill.
ISBN
9789462773134 (hardback)

Besprekingen

Vrij groot voorleesboek (ruim A4-formaat) met tien verhalen over Kabouter Plop en zijn vriendjes. Ze gaan over o.a. eendjes die broeden op chocolade-eieren en spinnen die een web van wol maken. Het zijn verhalen die spelen rond de paastijd, ook over de lente. In de verhalen komen we bekende figuren tegen zoals Klus en Kwebbel. De verhalen zijn druk en vrolijk geïllustreerd met kleurrijke karikaturale illustraties van alle figuren. Op elke bladzijde staat een grote kleurenillustratie met daaronder een vrij uitgebreide tekst in een grote vette letter. Met inhoudsopgave. Plop is (niet tot ieders genoegen) al jarenlang op televisie en ook bekend van uitgebreide merchandising en diverse pretparken. Voor de liefhebbers om rond Pasen voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 nv is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het…Lees verder op Wikipedia