Luisterboek
Nederlands

Nachtwacht

Studio 100 (auteur)
+1
Nachtwacht
×
Nachtwacht Nachtwacht
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Liedjes van de serie 'Nachtwacht'. Vanaf ca. 10 jaar.
Toon meer
Titel
Nachtwacht
Auteur
Studio 100
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, © 2018
1 cd + tekstboekje
Speelduur
1 uur en 10 minuten
EAN
5051083127455
CDR
LAX3093

Besprekingen

Eerste cd met liedjes van de Vlaamse jeugdserie ‘Nachtwacht’* (2015- ). Hoofdpersonen in de serie zijn de drie tieners Vladimir, Keelin en Wilko, respectievelijk een vampier, een elf en een weerwolf. Ze vormen samen de Nachtwacht en beschermen het dorpje Schemermeer tegen gevaarlijke wezens. Het dorp is namelijk een poort naar de onderwereld waardoor regelmatig fabelachtige wezens opduiken (trollen, mummies, minotaurussen, sirenes enz.) die meestal kwade bedoelingen hebben. De cd bevat bekende liedjes als Nachtwacht, Ad inferos en Schemermeer en een aantal nieuwe liedjes zoals Vega en Wees niet bang. Als bonus zijn er twee luisterverhalen waarin we kennismaken met twee nieuwe wezens: de ijskoning en de sintel. Deze verhalen zijn niet op tv te zien geweest en worden ingesproken door onder meer Celine Verbeeck (Keelin), Louis Thyssen (Vladimir), Giovanni Kemper (Wilko) en Sven De Ridder (Vega). In 2018 verschijnt de eerste bioscoopfilm**: De poort der zielen. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 nv is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het…Lees verder op Wikipedia