Boek Nederlands

De geur van sterfelijkheid

Simon Beckett (auteur), Annoesjka Oostindiër (vertaler)

De geur van sterfelijkheid

Simon Beckett (auteur), Annoesjka Oostindiër (vertaler)
Genre:
Terwijl de politie en een forensisch expert in een dorpje in Norfolk jagen op de moordenaar van verschillende jonge vrouwen, begint de gemeenschap uit elkaar te vallen.
Extra onderwerp
THR
Titel
De geur van sterfelijkheid
Auteur
Simon Beckett
Vertaler
Annoesjka Oostindiër
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The chemistry of death
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017
366 p.
ISBN
9789021020228 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Al in het begin van De geur van sterfelijkheid krijg je een minutieus verslag van een lijk in staat van ontbinding, gelokaliseerd in open lucht nabij een waterrijke plaats op een zomerse dag. Daar komen aardig wat chemische brouwsels, eitjes en maden bij te pas. De trotse vinders zijn twee jongens, die het lijkenspoor volgen tot aan de rand van een bos in Farnham nabij Norfolk (Engeland).
Het betreft het stoffelijk overschot van Sally Palmer, een jonge vrouw uit een naburig dorp. Haar lichaam draagt een bizar teken, als de enigmatische handtekening van de dader. De hulp wordt ingeroepen van een gewezen forensisch dokter, David Hunter, die zich zopas als plattelandsdokter in het dorpje Manham heeft gevestigd. Het verzoek komt eigenlijk zeer ongelegen voor David, want hij heeft het hectische Londen en de lijken achter zich gelaten, in de hoop de spoken en trauma's uit het verleden het zwijgen op te leggen. Tegen zijn zin raakt hij betrokken in het politioneel onderzoek, wat o…Lees verder
De Britse forensisch antropoloog David Hunter (opgeleid op de Amerikaanse 'Body Farm') heeft zich na een persoonlijke tragedie teruggetrokken als huisarts in een dorpje in Norfolk. Maar als twee jongens uit het dorp een al in verregaande staat van ontbinding verkerend lijk vinden, ontdekt de politie zijn expertise en roept zijn hulp in. Het slachtoffer is een jonge vrouw en als er een tweede vrouw verdwijnt, begint voor Hunter en de politie een race tegen de klok om de dader te vinden. In het dorp is iedereen in rep en roer en iedereen verdenkt iedereen. Goed gecomponeerd, heel spannend misdaadverhaal vol forensische details, mooie Engelse dorpssfeer, een goed plot, overtuigend neergezette hoofdpersonen en een verrassend einde. De journalist/auteur schreef sindsdien meer thrillers rond David Hunter. Deze roman stond op de shortlist voor de prestigieuze CWA Duncan Lawrie Dagger 2006 (opvolger van de CWA Gold Dagger) en kreeg vier sterren in VN's Detective & Thrillergids 2006.