Boek
Nederlands

Sinterklaas kan best tegen een grapje

Selma Noort (auteur), Harmen Van Straaten (illustrator)
+1
Sinterklaas kan best tegen een grapje
×
Sinterklaas kan best tegen een grapje Sinterklaas kan best tegen een grapje

Sinterklaas kan best tegen een grapje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sil, Geerten en Mare zijn ieder op hun eigen wijze zenuwachtig in de sinterklaastijd. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Sinterklaas kan best tegen een grapje / Selma Noort ; met tek. van Harmen van Straaten
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Harmen Van Straaten 1958-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2004
54 p. : ill.
ISBN
90-258-4425-1

Besprekingen

Nadat drie boeken over de kinderen Sil, Geerten en Mare al in de omnibus 'Wat nou weer?!'* zijn verschenen, was er bij de schrijfster nog inspiratie voor een kerstboek en een sinterklaasboek. Dat haar kwaliteit constant is, heeft ze in dit sinterklaasverhaal weer bewezen. De lotgevallen van het gezin rondom de sinterklaastijd, met kinderen van verschillende leeftijden en dus ook in verschillende stadia van 'geloven', worden levensecht en op humoristische wijze weergegeven. De schrik van het kleine zusje als haar stoere broertjes rare liedjes zingen bij het neerzetten van de schoen, is net zo invoelbaar als de zenuwen van de grote broer bij het maken van een surprise voor de meester. De bekende 'gewassen' pentekeningen, ook niet van de eerste de beste, vullen dit stevig gebonden boek perfect aan. Met een aantrekkelijke omslag, geschikt om voor te lezen vanaf ca. 5 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na vele omzwervingen, waaronder een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op in bibliotheken en scholen met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschrijver op scholen…Lees verder op Wikipedia

Suggesties