Als een forensisch patholoog in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule vindt met daarin het telefoonnummer van zijn dochter die ontvoerd blijkt te zijn, begint daarmee een koortsachtige speurtocht naar haar.
Titel
Afgesneden
Auteur
Sebastian Fitzek Michael Tsokos
Vertaler
Sander Hoving
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Abgeschnitten
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mistral, 2014
349 p.
ISBN
9789048819935 (paperback)

Besprekingen

Tijdens zijn werk als forensisch patholoog in Berlijn vindt Paul Herzfeld in het hoofd van een gruwelijk verminkt lichaam een capsule met het telefoonnummer van zijn dochter. Ze blijkt ontvoerd te zijn. Herzfeld begint een koortsachtige speurtocht naar zijn dochter, waarbij de volgende aanwijzing gevonden wordt in een lijk dat gedumpt is op het strand van het door een orkaanstorm onbereikbare eiland in de Noordzee, Helgoland. De psychopatische ontvoerder heeft het speciaal op Herzfeld gemunt door een gebeurtenis uit hun gezamenlijke verleden, gecombineerd met een falend rechtssysteem. Razend spannende goed opgebouwde psychologische thriller, die de Duitse bestsellerschrijver dit keer schreef in samenwerking met Duitslands bekendste patholoog-anatoom. De vertelstijl is vlot, in korte hoofdstukken met veel cliffhangers. Heel veel actie, waarbij gruwelijke details niet worden geschuwd. De karakters zijn overtuigend neergezet. De ontknoping is heel verrassend. Een echte pageturner voor le…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010