De Amerikaanse professor in de kunstgeschiedenis en symbolenleer Robert Langdon wordt wakker met een hoofdwond en geheugenverlies in een ziekenhuis in Florence en is al gauw verwikkeld in een wereldbedreigend complot waarin Dantes Inferno een belangrijke rol speelt.
Titel
Inferno
Regisseur
Ron Howard
Naar het werk van
Dan Brown 1964-
Componist
Hans Zimmer 1957-
Acteur
Tom Hanks Felicity Jones
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
117 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans en andere talen
EAN
8712609606089

Besprekingen

Thriller van Ron Howard (Rush; The Da Vinci Code) naar het boek* van Dan Brown. Tom Hanks is voor de derde keer te zien als Robert Langdon, de Amerikaanse professor in de kunstgeschiedenis en symbolenleer. Langdon wordt wakker met een hoofdwond en geheugenverlies in een ziekenhuis in Florence en is al gauw verwikkeld in een wereldbedreigend complot waarin Dantes Inferno een belangrijke rol speelt. Hij krijgt hulp van de aantrekkelijke vrouwelijke arts Sienna Brooks (Felicity Jones ). De recensenten zijn zuinig met sterren: 2 of 3. Coen van Zwol (NRC 12-10-'16) schrijft dat de film ondanks een leuk gegeven matig boeit: '(...) een beetje uitleggerig, een beetje geschift. (...) een chique apocalyptische thriller uit de Hollywoodfabriek (...)'.

Over Ron Howard

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Georges Biard

Ronald William Howard (Duncan (Oklahoma), 1 maart 1954) is een Amerikaans filmregisseur, producer en acteur. Hij won een Oscar voor beste regisseur en beste film voor de film A Beautiful Mind.

Biografie

Kinderjaren

Howard werd geboren in het stadje Duncan in de staat Oklahoma. Zijn ouders Jean en Rance waren allebei acteur. Zijn vader was daarnaast regisseur en scenarist. Rance, die oorspronkelijk Beckenholdt heette, had de naam Howard aangenomen als artiestennaam. Om dichter bij hun werk te wonen, betrokken Rance en Jean een huis in Hollywood in de buurt van de Desilu-studio's van Lucille Ball. Hun oudste zoon Ron ging naar de school in de Desilu-studio's en kwam al jong in aanraking met de film- en televisiewereld. Op vijfjarige leeftijd had hij al een rolletje in de film The Journey (1959). Ook speelde hij rolletjes in televisieseries als The Dupont Show, The Twil…Lees verder op Wikipedia

Suggesties