Boek Nederlands

Meester Max en de minimonsters in het donkere bos

Rindert Kromhout (auteur), Sylvia Weve (illustrator)

Meester Max en de minimonsters in het donkere bos

Rindert Kromhout (auteur), Sylvia Weve (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
In de reeks:
Samen met de kleuters uit groep 2 verzint meester Max een spannend verhaal, waarin de kinderen en hijzelf veranderen in monsters. Prentenboek met grote tekeningen in kleur en veel tekst. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
VOO
Titel
Meester Max en de minimonsters in het donkere bos
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Sylvia Weve
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2003
[28] p. : ill.
ISBN
90-258-4177-5

Besprekingen

Rindert Kromhout en Sylvia Weve zorgen regelmatig voor nieuwe voorlees- en prentenboeken over Meester Max en zijn minimonsters. In dit prentenboek Meester Max en de minimonsters in het donkere bos beleven meester Max en zijn kleuters een heel avontuur in hun eigen kleuterklas. Meester Max moet namelijk een verhaal vertellen, en dat verhaal wordt opgebouwd door de wilde suggesties van de kinderen. Op de prenten van Sylvia Weve zien we hoe de meester en zijn leerlingen van keurige, nette wezentjes algauw veranderen in monsters met klauwen, bolle ogen, paars haar en nog veel meer. Meester Max zorgt ervoor dat het verhaal verder gaat, maar de kinderen reiken allerlei ideeën aan, en zijn er heel trots op wanneer meester Max ze in het verhaal gebruikt. Weve visualiseert de voorstellen op de karikaturale manier die typisch voor haar is. De kinderen spelen zelf de hoofdrol in hun verhaal, ze zijn zielige minimonsters die op zoek zijn naar een plek om te wonen. Ze worden afgewezen door …Lees verder
Samen met de kleuters uit groep 2 bedenkt meester Max een spannend, zeer fantasievol verhaal, dat zich afspeelt in de klas en waarin de kinderen en hijzelf veranderen in monsters. Onafhankelijk te lezen deel uit de Meester Max-serie met een happy end. De kinderen bedenken wie ze zijn, hoe ze eruit zien en beslissen waar ze naar toe gaan. Meester Max 'breit' alle wensen aan elkaar. Veel herhalingselementen, die met elke gebeurtenis uitgebreid worden. Leuk is ook dat de dagelijkse dingen die in de klas gebeuren (iemand komt binnen, kind naar toilet etc.) aan de orde komen. Vlot taalgebruik. Een heerlijk verhaal om voor te lezen (zeker in de klas) voor kinderen vanaf ca. 5 jaar, dat tot de verbeelding van de kleuter zal spreken door de perfect passende, krasserige, kleurrijke illustraties die het verhaal tot leven brengen. Deze beslaan meer dan een hele pagina; de rest van de tegenoverliggende pagina bevat vrij veel tekst in een kleine letter.