Boek
Nederlands

Menslief ik hou van je : een nieuwe bundel van hoop en troost

Phil Bosmans (auteur), Silvie Moors (samensteller)
+1
Menslief ik hou van je : een nieuwe bundel van hoop en troost
×
Menslief ik hou van je : een nieuwe bundel van hoop en troost Menslief ik hou van je : een nieuwe bundel van hoop en troost

Menslief ik hou van je : een nieuwe bundel van hoop en troost

Meditatieve stukjes afgestemd op de vier seizoenen over het overwinnen van moeilijkheden, het onbevangen tegemoet treden van medemensen en het oog hebben voor de kleine levensvreugden.
Extra onderwerp
Overdenkingen, Bezinningsteksten
Titel
Menslief ik hou van je : een nieuwe bundel van hoop en troost
Auteur
Phil Bosmans
Samensteller
Silvie Moors
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
109 p.
ISBN
9789401487818 (paperback)

Besprekingen

Hernieuwde uitgave van de in 1972 voor het eerst verschenen bundel ‘Menslief, ik hou van je’ met korte meditatieve overdenkingen van het alledaagse. Van het overwinnen van moeilijkheden tot het onbevangen tegemoet treden van medemensen en oog hebben voor kleine levensvreugden, Phil Bosmans schenkt de lezer met zijn korte teksten stof tot nadenken, ontroering en de mogelijkheid om even stil te staan. Voor deze nieuwe uitgave, door Silvie Moors samengesteld volgens de loop der seizoenen, voegden dichters en schrijvers Peter Verhelst, Maud Vanhauwaert, Bibi Dumon Tak en Toon Tellegen aanvullende verzen toe op de maat van een seizoen. De reflecties in ‘Menslief, ik hou van je’ zijn in zachte, zeer toegankelijke taal geschreven. Phil Bosmans (1922-2012) was een Belgische schrijver en pater. Hij was de drijvende kracht achter de Bond zonder Naam, een maatschappijkritische beweging bekend om haar spreuken die uitnodigen tot reflectie, verdieping en verandering. Zijn werk werd in meer dan twi…Lees verder

Over Phil Bosmans

Phil Bosmans (Gruitrode, 1 juli 1922 – Mortsel, 17 januari 2012) was een Belgische pater en schrijver.

Biografie

Bosmans werd geboren in het Limburgse Gruitrode op 1 juli 1922. Zijn vader was een kleine boer. Het gezin telde vier kinderen. Toen hij zestien was verhuisde de familie naar Genk. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in de onmiddellijke omgeving van de mijnen en de mijnwerkers.

In 1941 trad hij in Rotselaar in bij de paters Montfortanen. Hij bleef er tot het einde van de oorlog. In 1945 trok hij naar Oirschot in Nederland waar hij op 7 maart 1948 priester werd gewijd.

In 1954 stortte Phil Bosmans in. Twee jaar lang kon hij amper iets doen. Zijn oversten wilden hem niet belasten en gaven hem veel vrije tijd. Zo kon hij ingaan op het verzoek van pater Loop om de Bond zonder Naam in Vlaanderen te helpen uitbouwen. Vanaf 1957 legde Bosmans zich volledig toe op de realisatie ervan.

Uitgeverij La…Lees verder op Wikipedia