Boek
Nederlands

De smaak van reiger

Peter Müller (samensteller), Bert Keizer (auteur), Perry Moree (auteur)
Van sommige vogels verwacht je niet dat ze gegeten worden. Te mooi, te dichtbij, te bijzonder. Toch gebeurt het. Dit boek is een confronterende verkenning van een cultuurfenomeen, aan de hand van achttien onthutsende voorbeelden, van aalscholver tot zwartkop.
Titel
De smaak van reiger
Samensteller
Peter Müller 1951-
Auteur
Bert Keizer Perry Moree Kees Moeliker Chris Van Eck Koos Dijksterhuis
Taal
Nederlands
Uitgever
Den Haag: Uitgeverij Müller, 2020
184 p. : ill.
ISBN
9789081388764 (paperback)

Over Peter Müller

Peter Aloysius Müller (Illingen (Saar), 25 september 1955) is een Duitse jurist en politicus namens de CDU.

Müller studeerde rechten en politieke wetenschappen en was enige tijd als juridisch (wetenschappelijk) medewerker werkzaam voordat hij in 1986 rechter werd. Ook gaf hij les aan de Universiteit van Saarbrücken.

Müller is drie jaar voorzitter geweest van de Junge Union-afdeling van Saarland, de politieke jongerenorganisatie van de CDU en de CSU. In 1990 werd hij in de Landdag van Saarland verkozen en in 1994 fractievoorzitter. In 1998 werd hij ook lid van het federale partijbestuur van de CDU. Daarnaast is hij lid van het partijbestuur van CDU-Saarland.

Op 29 september 1999 werd hij geïnstalleerd als minister-president van Saarland. Sinds 2009 is hij tevens minister van Justitie van Saarland en leidt hij een deelstaatregering die wordt aangeduid als een Jamaicacoalitie, dat wil zeggen een coalitie die bestaat uit CDU, FDP en Bündnis 90/Die Grünen. …Lees verder op Wikipedia