Schijndood

Peter James (auteur), Lia Belt (vertaler)
Titel
Schijndood
Auteur
Peter James 1948-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Not dead yet
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2013
399 p.
ISBN
9789026133831 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Schijndood is de achtste thriller van Peter James in de succesvolle reeks met inspecteur Roy Grace als hoofdpersonage, maar de auteur valt steeds meer in herhaling. Zo worstelt de dappere politieman nog altijd met de onverklaarbare verdwijning van zijn vrouw, tien jaar en ettelijke boeken geleden. Gelukkig is ze bijna dood verklaard en kan hij trouwen met zijn nieuwe liefde, die op het punt staat te bevallen. Tot opluchting van de lezer wordt in dit verhaal meer duidelijkheid gegeven over deze verdwijning zodat Roy over andere dingen kan beginnen piekeren. Ook de echtelijke problemen van zijn vriend en protegé met diens vechtscheiding geraken maar niet opgelost en zullen nog enkele boeken blijven voortduren. Behalve deze echtelijke problemen leiden ook enkele overbodige subplots de aandacht te veel af van het eigenlijke verhaal.
Als een Amerikaanse filmploeg in Brighton een week opnamen wil maken voor een film over King George IV en zijn maîtresse moet Roy instaan voor de …Lees verder
Achtste, afzonderlijk te lezen deel in een reeks rond hoofdinspecteur Roy Grace, werkzaam bij het rechercheteam van Sussex. Grace moet de moord oplossen op een onbekend slachtoffer van wie het lijf (zonder benen, armen en hoofd) is gevonden in een kippenschuur. Tegelijkertijd is hij verantwoordelijk voor de veiligheid van Gaia Lafayette, een beroemde popster, die voor filmopnamen in Brighton is en staat zijn vriendin Cleo op het punt te bevallen van hun eerste kind. Verder komt de lezer meer te weten over het lot van Sandy, Grace’s vrouw die al zo’n tien jaar verdwenen is. Het boek vertelt een complex verhaal, met veel verschillende lijnen, waarbij vooral in de eerste hoofdstukken steeds nieuwe karakters worden geïntroduceerd. De schrijver weet de spanningsboog redelijk goed vast te houden. De Engelse bestsellerauteur (1948) is ook scenarist en filmproducent. Naast de Grace-reeks schreef hij een aantal standalone thrillers. www.peterjames.com. Kleine druk.

Over Peter James

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Peter James (Brighton, 22 augustus 1948) is een Britse auteur en filmproducent. Zijn recente werk bestaat uit de Roy Grace-serie, misdaadromans over een rechercheur uit Brighton.

Bibliografie

Roy Grace-serie

 • Dead Simple (Doodsimpel) (2005)
 • Looking Good Dead (De dood voor ogen) (2006)
 • Not Dead Enough (Op dood spoor) (2007)
 • Dead Man's Footsteps (Op sterven na dood) (2008)
 • Dead Tomorrow (Ten dode opgeschreven) (2009)
 • Dead Like You (Doodskus) (2010)
 • Dead Man's Grip (Dodemansrit) (2011)
 • Not Dead Yet (Schijndood) (2012)
 • Dead Man's Time (Doodsklok) (2013)
 • Want You Dead (Als de dood) (2014)
 • You Are Dead (Tot in de dood) (2015)
 • Love You Dead (Dodelijke affai…Lees verder op Wikipedia

Suggesties