Lettertype dyslexie
Nederlands

De poorten van Atlantis

Patrick Lagrou (auteur)

De poorten van Atlantis

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Wanneer Marijn mag meevaren op een schip dat op zoek is naar illegale walvisvaarders, ontdekt hij samen met zijn vriendin de poorten van Atlantis. Vanaf ca. 12 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Onderwerp
Atlantis, Walvissen
Titel
De poorten van Atlantis
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Uitgeverij Dyslexion, © 2015
183 p.
ISBN
9789463240291 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Marijn, de zoon van een wetenschapper die voor een grote milieuorganisatie onderzoek doet, mag meevaren met een schip dat jacht maakt op illegale walvisvangers. Zo komt hij in contact met kapitein Olavson en zijn schip Tierra, die nietsontziend op walvissen en andere beschermde diersoorten jaagt. Als zijn vriendinnetje Talitha een spoor van Atlantis ontdekt, onderzoekt Marijns vader die aanwijzingen. Steeds achtervolgt de Tierra hen. De personen zijn erg jong voor de avonturen waarin ze verzeild raken. Een bultrugwalvis zorgt vaak voor de oplossing van allerlei problemen. Dat maakt het verhaal nogal onwaarschijnlijk. Bovendien is het wat moralistisch: goed en kwaad zijn zeer absoluut. Derde deel in de serie 'Het dolfijnenkind'*, maar wel afzonderlijk leesbaar. Op de schutbladen staat een kaart van Noord en Zuid-Amerika met de aangrenzende Atlantische Oceaan. Omslag met foto van een dolfijn. Gedrukt in lettertype Dyslexie. De bladspiegel is erg vol en ook het gebrek aan plaatjes en and…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf dia-voorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken. Hij woonde onder meer twee jaar op de Bahama's om de blauwe gaten te bestuderen.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren…Lees verder op Wikipedia