Titel
Jackie
Regisseur
Pablo Larrain
Acteur
Natalie Portman Peter Sarsgaard Greta Gerwig
Componist
Mica Levi
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
95 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461874870
mooov

Besprekingen

Biografisch drama van de Chileen Pablo Larraín (Neruda; Tony Manero), zijn eerste Engelstalige film. Nathalie Portman (Knight of cups; Thor, the dark world) speelt de hoofdrol. Het verhaal van de moord op John F. Kennedy wordt verteld vanuit het gezichtspunt van Jackie die in de dagen erna alles doet om het beeld dat haar man zal nalaten zo positief mogelijk te maken. De recensenten geven 4-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Een aanpak die weinig nieuwe inzichten oplevert, maar wel een fascinerend en vooral erg stijlvol portret. Van aankleding tot muziek: artistiek is de film subliem verzorgd. Jackie, met indrukwekkende precisie gespeeld door Portman, vormt het letterlijke middelpunt in vrijwel ieder shot. Dichtbij komt de legendarische presidentsvrouw evengoed niet. Ze is afwisselend koel, berekenend, charmant en emotioneel, maar bovenal een enigma. Zoals het hoort, misschien.' Genomineerd voor veel prijzen, onder meer drie Oscars.

Over Pablo Larrain

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door MarinSD

Pablo Larraín Matte (Santiago de Chile, 19 augustus 1976) is een Chileens filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Pablo Larraín Matte werd geboren in 1976 in Santiago de Chile als zoon van senator Hernán Larraín en voormalig minister Magdalena Matte. Hij studeerde audiovisuele communicatie aan de Universidad de las Artes, Ciencias, y Comunicaciones in Santiago.

Larraín is medeoprichter van de productiemaatschappij Fábula. Zijn eerste film Fuga, die hij regisseerde, kwam in maart 2006 in de zalen en won verschillende prijzen op filmfestivals. Hij regisseerde in 2011 de televisieserie Profugos. Zijn vierde speelfilm werd genomineerd voor beste niet-Engelstalige film op de 85ste Oscaruitreiking. Hij won de Grote prijs van de jury (Zilveren Beer) op het Internationaal filmfestival van Berlijn 2015 met El club.

Filmografie

<…Lees verder op Wikipedia