Boek
Nederlands

Gevaar op de manege

Nele Neuhaus (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
+1
Gevaar op de manege
×
Gevaar op de manege Gevaar op de manege
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Charlottes ouders hebben een paard voor haar gekocht. Iedereen is enthousiast, maar opeens gebeuren er vervelende zaken op de manege en lijkt het erop dat Charlotte daarvan het slachtoffer wordt. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Gevaar op de manege
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Gefahr auf dem Reiterhof
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2015
189 p.
ISBN
9789025112820 (hardback)

Besprekingen

Charlottes ouders hebben tijdens de vakantie een paard voor hun dochter gekocht: Won Da Pie. Hij komt naar de manege waar Charlotte altijd rijdt en blijkt een fantastisch springpaard te zijn. Iedereen is enthousiast, maar opeens gebeuren er vervelende zaken en het lijkt erop dat Charlotte daarvan het slachtoffer wordt. Ook dit tweede, zelfstandig te lezen deel over ‘Charlottes droompaard’* is in de ik-vorm geschreven. Het karakter van de hoofdpersoon krijgt hierdoor wat diepgang. Over het algemeen is het een oppervlakkig paardenverhaal, dat niet veel verschilt van andere titels in dit genre. De volle bladspiegel en het ontbreken van illustraties van dit op zich goed geschreven boek, maken het leestechnisch wat lastiger. De omgang met paarden is met kennis van zaken beschreven; de van thrillers voor volwassenen bekende auteur is een ervaren ruiter. De vele onwaarschijnlijkheden en het wensvervullende verloop van het verhaal vormen geen bezwaar voor paardenmeisjes vanaf ca. 10 jaar.

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties