Eerste liefde, eerste wedstrijd

Nele Neuhaus (auteur), Leny van Grootel (vertaler)
+1
Eerste liefde, eerste wedstrijd
×
Eerste liefde, eerste wedstrijd Eerste liefde, eerste wedstrijd
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Charlottes droom komt uit als ze tijdens haar eerste springwedstrijd in de prijzen valt en de leukste jongen die ze kent vraagt of ze zijn vriendinnetje wil zijn. Maar waarom doet haar vriendin ineens zo raar? Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Eerste liefde, eerste wedstrijd
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Leny van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Erste Liebe, erstes Turnier
Uitgever
Haarlem: Uitgeverij Holland, © 2016
192 p.
ISBN
9789025113377 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Voor de 13-jarige Charlotte komt haar droom uit als ze tijdens haar eerste springwedstrijd in de prijzen valt. En als de leukste jongen die ze kent vraagt of ze zijn vriendinnetje wil zijn, kan ze haar geluk niet op. Maar al gauw slaat de twijfel toe; zal haar leven niet te veel veranderen net nu ze zo goed scoort op een springwedstrijd en waarom doet haar beste vriendin opeens zo vreemd? De auteur van dit vierde deel uit de serie 'Charlottes droompaard'*, dat onafhankelijk gelezen kan worden, weet de leefwereld van jonge tienermeisjes met hun clubjes, hobby's, jaloezietjes en irritante broertjes goed weer te geven. Een aardig karakter is de 'Dragon-mum', een moeder die zich overal mee bemoeit, maar net op het goede moment de handen uit de mouwen steekt en onzekere meisjes helpt in zichzelf te geloven. Het rechttoe rechtaan, vlot leesbare verhaal met veel dialogen geeft een inkijkje in de ruitersport en het reilen en zeilen van maneges waar de hoofdpersonen als bestuurslid actief zijn…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties