Een onverwachte bezoeker

Nele Neuhaus (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
+1
Een onverwachte bezoeker
×
Een onverwachte bezoeker Een onverwachte bezoeker
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Charlotte (14) hoort dat de manege moet sluiten. Samen met haar vrienden besluit ze in actie te komen. Ze krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Een onverwachte bezoeker
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Ein unerwarteter Besucher
Uitgever
Haarlem: Holland, 2015
191 p.
ISBN
9789025113056 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Charlotte (14) is heel enthousiast over de nieuwe rij-instructeur op de manege, maar jammer genoeg brengt hij twee heel arrogante nieuwe leden mee en dat is niet bevorderlijk voor de sfeer. Daarnaast vangt ze toevallig op dat de manege moet sluiten, omdat de gemeente een andere bestemming heeft voor de grond. Samen met haar vrienden besluit ze in actie te komen voor het behoud van de manege. Ze krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek. Derde, zelfstandig te lezen boek in de serie ‘Charlottes droompaard’*. Een vlot leesbaar, wat oppervlakkig verhaal met een wensvervullend slot en een stoere, strijdvaardige hoofdpersoon met wie de lezer zich prettig kan identificeren. De bladspiegel is vrij vol, met een kleine letter, waardoor het leestechnisch wat meer vraagt dan de gemiddelde paardenserie. De vertaling had hier en daar wat eigentijdser gekund. De auteur schrijft ook thrillers voor volwassenen. Geschikt voor paardenliefhebsters vanaf ca. 10 jaar.

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties