Boek
Nederlands

Door dik en dun

Nele Neuhaus (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
+1
Door dik en dun
×
Door dik en dun Door dik en dun
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Charlotte heeft met haar paard Won Da Pie een heel belangrijke wedstrijd gewonnen. De wereld lijkt voor haar open te liggen, maar niet iedereen is even blij voor haar. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Door dik en dun
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Durch dick und dünn
Uitgever
Haarlem: Uitgeverij Holland, © 2018
220 p.
ISBN
9789025114145 (hardback)

Besprekingen

Je bent vijftien, je wint een belangrijke wedstrijd met je paard Won Da Pie. Dat heb je zo goed gedaan dat je wordt uitgenodigd om te trainen in de nationale selectie. Het klinkt geweldig, maar het noodlot slaat al snel toe. Een van je vroegere vriendinnen kan haar jaloezie niet verbergen. Snel daarna staat een gemeen filmpje over jou op internet. Je wordt telefonisch bedreigd. De oude stal waar ook Won Da Pie zijn plek heeft, blijkt midden in de nacht in brand te staan. Wanneer houdt het op? Zesde deel uit de serie 'Charlottes droompaard'*. Dit verhaal begint rustig, maar na twee hoofdstukken volgt de ene actie na de andere. Er komt meidenvenijn in voor, pesterijen maar ook vriendschap en solidariteit. Het verhaal is chronologisch geschreven. De karakters van de hoofdpersonen (meiden) zijn redelijk uitgewerkt en uiteraard werkt dit verhaal toe naar een happy end waarin een snelle oplossing volgt. Het omslag doet wat oubollig aan. Al met al een spannend verhaal met veel actie, geschik…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties