Boek
Nederlands

Charlottes droompaard

Nele Neuhaus (auteur), Leny Van Grootel (vertaler)
+1
Charlottes droompaard
×
Charlottes droompaard Charlottes droompaard
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op vakantie in Frankrijk ontdekt Charlotte een manege. Ze maakt kennis met het schuwe paard Won Da Pie. Samen beleven ze een spannend avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vakantie
Titel
Charlottes droompaard
Auteur
Nele Neuhaus
Vertaler
Leny Van Grootel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Charlottes Traumpferd
Uitgever
Haarlem: Holland, 2014
159 p.
ISBN
9789025112639 (hardback)

Besprekingen

De 13-jarige Charlotte is wanhopig als haar lievelingspaard dat ze in de manege verzorgde, wordt verkocht. Op vakantie in Frankrijk ontdekt ze een manege in de buurt. Ze is weg van een nieuw aangekocht paard: een bruine ruin die angstig is en zich niet laat berijden. Charlotte noemt hem Won Da Pie en wint stilaan zijn vertrouwen. Ze werkt hard in de manege en krijgt er intensieve rijlessen die doorzettingsvermogen vergen. De ultieme test volgt als ze met Won Da Pie in moeilijke omstandigheden hulp moet halen na een ongeluk. Charlotte is aanvankelijk geen goede paardrijdster, maar ze heeft wel een passie voor paarden. Ze leert stilaan haar angsten overwinnen, het vertrouwen van paarden winnen en vooral volharden en geloven in zichzelf. Het verhaal is opgebouwd naar een spannende en wensvervullende climax waarin Charlottes droom wordt ingelost. Charlotte vertelt emotioneel over haar liefde voor paarden, over het verzorgen ervan en het leren paardrijden. Ook voor niet-kenners is het jarg…Lees verder

Over Nele Neuhaus

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Martin Lindner

Nele Neuhaus, geboortenaam Cornelia Löwenberg, (Münster, 20 juni 1967) is een Duitse auteur.

Nele Neuhaus werd als Cornelia Löwenberg geboren in 1967. Ze groeide op in Paderborn. Toen ze elf was verhuisde ze met haar familie naar de Taunus. Ze studeerde rechten, geschiedenis en Duits, maar gaf na een tijdje haar studie op om te gaan werken voor een reclamebureau in Frankfurt am Main. Van 1995 tot 2011 was ze getrouwd met Harald Neuhaus. Ze publiceerde eerst twee boeken in eigen beheer voordat ze bij een grote uitgeverij doorbrak met Sneeuwwitje moet sterven. Sinds de scheiding woont ze met haar nieuwe partner in de Taunus.

Bibliografie

Romans

  • Unter Haien (2009); Tussen de haaien (2018).
  • Sommer der Wahrheit (2014); Zomer van de waarheid (2015).

Misdaadromans

Met hoofdpersonen Bod…Lees verder op Wikipedia

Suggesties