Boek
Nederlands

Tokio

Mo Hayder (auteur)
+1
Tokio
×
Tokio Tokio

Tokio

Mo Hayder (auteur)
Genre:
Een Britse studente gaat in Tokio op zoek naar verdwenen unieke filmbeelden van de beruchte massaslachting van 300.000 Chinese burgers door Japanse soldaten in Nanking in 1937, en komt in contact met een mysterieuze bejaarde gangsterbaas.
Onderwerp
Japan
Titel
Tokio
Auteur
Mo Hayder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tokyo
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2004
399 p.
ISBN
90-245-5069-6

Besprekingen

De Britse studente Grey Hutchins is in Tokio op zoek naar een verdwenen unieke film over de beruchte massaslachting van 300.000 Chinese burgers door Japanse soldaten in Nanking in 1937. Zij las in haar puberteit - die zij grotendeels in een psychiatrische jeugdinrichting doorbracht - ooit een verslag hierover dat haar nooit meer heeft losgelaten. Maar de enige bekende overlevende, een Chinese gasthoogleraar aan de universiteit in Tokio, weigert met haar te praten. Grey - nog steeds worstelend met haar eigen problematische verleden - neemt uit geldnood een baantje aan als hostess in een louche nachtgelegenheid voor Japanse zakenlui. Daar trekt ze de aandacht van een sinistere, bejaarde gangsterbaas in een rolstoel die zichzelf in leven houdt met een zeer gewild, geheim elixer. Een bijzonder spannende, beklemmende, meervoudig gelaagde psychologische thriller noir die veel te bieden heeft: de stad Tokio (Hayder werkte daar zelf als hostess), een gruwelijke, maar fascinerende historischeā€¦Lees verder

Over Mo Hayder

Mo Hayder (Londen, 1962) is een Britse schrijfster van thrillers. Haar boeken worden gekenmerkt door een fascinatie voor gruweldaden. Zij woont met haar partner in Bath.

The Treatment uit 2001 werd in 2014 door Hans Herbots bewerkt tot de langspeelfilm De Behandeling met Geert Van Rampelberg in de hoofdrol als Nick Cafmeyer.

Bibliografie

Met Jack Caffery

  • Birdman (2000) (Vogelman)
  • The Treatment (2001) (De behandeling)
  • Ritual (2008) (Ritueel)
  • Skin (2009) (Huid)
  • Gone (2010) (Diep)
  • Poppet (2013) (Poppenspel)
  • Wolf (2014) (Wolf)

Op zichzelf staande boeken

  • Tokyo (2004), ook gepubliceerd als The Devil of Nanking (2010)
  • Pig Island (2006) (Duivelswerk)
  • Hanging Hill (2011) (Rot)

Externe liā€¦Lees verder op Wikipedia