Boek
Nederlands

Echo

Matt Haig (auteur), Merel Leene (vertaler)
Daniel is een ECHO, een emotieloze machine die sprekend lijkt op een mens. Als hij de vijftienjarige Audrey ontmoet, voelt hij een onverklaarbare connectie met haar. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Echo
Auteur
Matt Haig 1975-
Vertaler
Merel Leene
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Echo boy
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2022
383 p.
ISBN
9789048865826 (paperback)

Besprekingen

Een spannend YA sciencefiction-verhaal over liefde, verlies en wat ons menselijk maakt. Audrey heeft van haar vader geleerd om door middel van boeken, muziek en filosofie menselijk te blijven in de futuristische wereld waarin ze leeft. Dit onderscheidt haar van de ECHO's: verfijnde, emotieloze machines die zijn ontworpen om op mensen te lijken en voor mensen te werken, maar niet menselijk zijn. 
Daniel is zo'n ECHO, maar hij is niet zoals de andere ECHO's. Hij voelt een connectie met Audrey, een gevoel dat niet past in zijn ontwerp. Wanneer Audrey zich in groot gevaar bevindt, weet Daniel een ding zeker: hij móét haar redden. ‘Echo’ is in een vlotte, meeslepende stijl geschreven. Matt Haig (1975) is een bekende Britse schrijver en journalist. Hij schrijft romans, kinderboeken, non-fictie en filmscenario's. Zijn roman ‘Middernachtbibliotheek’ stond wekenlang in The New York Times-bestsellerlijst. Zijn werk wordt in meer dan dertig landen uitgegeven. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar die o…Lees verder