Boek
Nederlands

Het 50+ brein : ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij

Het 50+ brein : ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij

Columns over de veranderingen, met name in positieve zin, in het geheugen en het denken bij het ouder worden.
Onderwerp
Hersenen
Titel
Het 50+ brein : ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij
Auteur
Margriet Sitskoorn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2020
165 p.
Aantekening
Het 50+ brein is een ingrijpende uitbreiding en herziening van: Lang leven de hersenen : positieve prikkels voor hersenen die ouder worden
ISBN
9789044642520 (paperback)

Besprekingen

Columns over de werking van het geheugen van ouderen, voornamelijk in positieve zin. Het boek is een uitbreiding en herziening van het boek 'Lang leve de hersenen' uit 2008. Deze uitgave is de vierde druk van 2020 na de eerste uit 2019. Deze vierde druk heeft 53 recentere literatuurreferenties van na 2008 (op een totaal van 155). Interessant voor de lezer die meer wil weten over de recentere wetenschappelijke literatuur na 2008 over de hersenfuncties van ouderen.

Over Margriet Sitskoorn

Margaretha Maria (Margriet) Sitskoorn (1966) is neuropsycholoog en hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de universiteit van Tilburg. Haar bekendheid dankt ze aan het goed verkochte boek Het maakbare brein.

Sitskoorn verricht onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Zij houdt zich vooral bezig met de vraag hoe we onze hersenen kunnen ontwikkelen door ons gedrag en onze omgeving te veranderen. Naast haar wetenschappelijke werk schrijft zij columns voor verschillende populaire wetenschappelijke bladen en werkt zij mee aan diverse tv-programma's, zoals De Nationale IQ Test waaraan ze sinds 2007 als deskundige is verbonden. In 2007 kwam ze in opspraak door vermeend plagiaat. Echter, zowel de Commissie Wetenschappelijke Integriteit van de Universiteit Utrecht (CWI) als het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI) stellen dat Sitskoorn niet te kwader trouw heeft gehandeld.

Boekpublicaties<…Lees verder op Wikipedia