Boek
Nederlands

Het verdriet van de mediawatcher : columns

Marc Didden (auteur)
+1
Het verdriet van de mediawatcher : columns
×
Het verdriet van de mediawatcher : columns Het verdriet van de mediawatcher : columns

Het verdriet van de mediawatcher : columns

Genre:
Bundeling van de columns die Didden sinds 2007 schreef voor De Morgen. Hij fileert genadeloos alles wat zich afspeelt in onze media en maatschappij. Hij vertelt over wat hem bezighoudt, verwondert en ontroert, en waar hij zich aan ergert.
Titel
Het verdriet van de mediawatcher : columns
Auteur
Marc Didden 1949-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Luster, 2010
349 p.
Aantekening
Een selectie van columns eerder verschenen in De Morgen
ISBN
9789460580413 (hardback)

Besprekingen

‘Ik haat columns’, verkondigt journalist, regisseur, scenarist, schrijver en docent Marc Didden te pas en te onpas, ‘ik vind het in principe een kneuterig genre waarbij mensen melig doen over hun kind of hun kat, maar als ik ze zelf schrijf, heb ik er meestal minder last van, ook al omdat ik ze dan niet moet lezen’. Dat klinkt natuurlijk leuk en cool, maar wat zegt dit over het genre behalve dat het een alibi biedt om teksten te plegen die niets te betekenen hebben? Wie zich ergert aan de columns van Didden, hoeft ze niet te lezen natuurlijk. Maar je kan ze sinds 2007 bijna wekelijks in de krant De Morgen lezen. Het verdriet van de mediawatcher is een bundeling van de volgens de uitgeverij beste van deze columns.
Jaren geleden, in een interview naar aanleiding van zijn verfrissende filmdebuut ‘Brussels by night’, vertelde Didden dat hij gewoon een film wilde maken. Hij wilde zich niet afzetten tegen wat er al was, hij wilde geen enfant terrible zijn.
Ondertussen heeft…Lees verder

Over Marc Didden

Marc Didden (Hamont, 28 juli 1949) is een Belgisch filmregisseur, scenarist, rockjournalist, docent, publicist en columnist.

Biografie

Toen hij amper twee jaar was, verhuisde zijn familie naar Brussel. Na zijn Grieks-Latijnse humaniorajaren, eerst in het Sint-Jan Berchmanscollege en later in het Koninklijk Atheneum van Etterbeek, volgde Marc Didden de opleiding Dramaturgie en Regie aan het RITCS. Hij studeerde er af met een proefschrift over Hugo Claus' toneel en een regie van Claus' bewerking van Cyriel Tourneurs The Revenger's Tragedy. Later zou hij via een omweg in de journalistiek in de filmwereld terechtkomen.

In de jaren zeventig was hij vooral actief als journalist en muziekcriticus bij het weekblad Humo en interviewde tal van internationale rockartiesten.

Tussen 1983 en 1992 maakte hij vier films naar eigen scenario's: Brussels by Night, Istanbul, Sailors don't cry en Ma…Lees verder op Wikipedia